MojAndroid

Švédska spoločnosť Handheld Group predstavila nový smartfón. Nie nebojte sa, nejde o ďalší kúsok, ktorý by sa od ostatných veľmi neodlišoval. Spoločnosť sa totižto špecializuje na výrobu odolných zariadení, ako napríklad notebookov, tabletov a telefónov. Výnimku netvorí ani Nautiz X1, ide však o prvé zariadenie spoločnosti s kapacitným displejom, ktoré poháňa operačný systém Android.

Handheld Nautiz X1

Srdcom tohto odolného smartfónu je dvojjadrový procesor OMAP 4430 taktovaný na 1 GHz, sekunduje mu 1 GB RAM. Vnútorná pamäť má kapacitu 4 GB a je rozšíriteľná prostredníctvom pamäťových kariet. Vo výbave sa nachádza aj 4 palcový displej s rozlíšením 800×480 pixelov a jediná 5 Mpix kamera. Samozrejme, zariadenie sa svojim výkonom nemôže s dnešnými smartfónmi veľmi porovnávať, no o to jeho výrobcovi ani nešlo. Dôležitou výhodou oproti konkurencii je jeho odolnosť. Nautiz X1 získal certifikácie odolnosti MIL-STD-810G a IP67, ktoré zaručujú, že s telefónom môžete pracovať v prašných prostrediach a neuškodia mu ani vibrácie, pády či extrémne teploty. Zaručená je aj vodeodolnosť do hĺbky  jedného metra pod vodou po dobu 30 minút.

http://www.youtube.com/watch?v=5IuX7QFdveE

Smartfón si napriek svojej odolnosti zachováva pomerne prijateľné rozmery 125 x 65 x 15 mm a hmotnosť 180g. V telefóne si svoje miesto našla batéria s kapacitou 1530 mAh, zvoliť sa dá ale aj väčšia 3050 mAh batéria. Samozrejmosťou je prítomnosť WiFi, Bluetooth, GPS a senzorov akcelerometru , digitálneho kompasu a podpory HSPA+. Telefón spoločnosť už začína posielať svojim zákazníkom, na internete sme jeho cenu videli pohybovať sa na úrovni až 800$.

Handheld Nautiz X1

Nautiz-X1-ultra-rugged-smartphone-IP67

19.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+