MojAndroid

Google s uvedením nového Androidu 4.4 KitKat predstavil aj veľa noviniek a funkcií tohto OS, medzi inými aj nový dialer. Ten konečne podporuje inteligentné vyhľadávanie kontaktov a k dispozícii sú aj ďalšie novinky. Po jeho spustení sa na obrazovke zobrazí naposledy volaná osoba a pod ňou tri najčastejšie vytáčané kontakty, ktoré pokračujú zoznamom nižšie. K dispozícii je samozrejme aj história volaní a zmeškaných hovorov, ktoré nájdete po kliknutí na ikonku v ľavom dolnom rohu. Doteraz bol nový dialer Googlu výhradne dostupný len na Nexuse 5 a Google Play edície zariadení. Dnes si ho však môžete manuálne nainštalovať na takmer ktoromkoľvek zariadení s Androidom 4.4 KitKat.

Google_dialer_1 Google_dialer_2 Google_dialer_3

Zahraničný portál Androidpolice poskytol inštalačný súbor dialeru, ktorý je tak teraz prístupný pre všetkých. Inštalácia je veľmi jednoduchá a pozostáva z niekoľkých krokov. V prvom rade je nutné stiahnuť si inštalačný APK alebo flashovací súbor ZIP s dialerom. Následne súbor flashnete, v prípade APK ho skopírujete do systémového adresára /system/priv-app. Ak sa rozhodnete pre použitie druhej metódy, je potrebné po skopírovaní nastaviť oprávnenia APK na 644 – spravíte to z niektorého zo správcov súborov, napríklad Root explorer. Zariadenie reštartujte.

Na to, aby dialer fungoval je nutné mať rootovské práva, inak nebude fungovať vykonávanie hovorov, čím sa význam dialera úplne stráca. Androidpolice upozorňuje, že nie na všetkých zariadeniach bude možné natívny dialer vypnúť – ten je stále potrebný na prijímanie hovorov.

Stiahni flashovací ZIP — > Google Dialer Android 4.4 KitKat ; APK súbor — > Google Dialer APK

Osobne som aplikáciu skúšal na HTC One s Androidom 4.4 KitKat a HTC Sense 5.5, no napriek tomu nefungovala úplne na 100%. Inteligentná voľba funguje, rovnako tak aj história volaní. Návrhy najčastejšie volaných kontaktov, ktoré sú k dispozícii napríklad na Nexuse 5, sa však nezobrazujú a ukáže sa len posledný volaný kontakt. Napriek tomu môžete vyššie popísaný postup vyskúšať aj vy. Dajte nám vedieť, ako aplikácia funguje na vašom smartfóne.

18.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+