MojAndroid

Prípadov, kedy smartfóny spôsobili ťažkú ujmu na zdraví alebo veľké škody na majetku, stúpa. Nedávno sme mohli byť svedkami vyhorenia domu v Hong Kongu, v ktorom majiteľ nechal nabíjať Samsung Galaxy S4. Iným prípadom bolo explodovanie telefónu Samsung Galaxy S III vo vrecku nohavíc mladej ženy, ktorá utrpela vážne popáleniny. Nie všetky prípady zlyhania zariadení sú však len zo sveta Androidu. Konkurenčný iPhone v posledných mesiacoch zaznamenal rastúci počet úrazov, spôsobených elektrickým prúdom. Najnovší prípad pochádza z Thajska, kde zabíjal iPhone 4S. Čo majú všetky vyššie spomínané nehody spoločné? Neoriginálne príslušenstvo!

elecshock1

28 ročný muž bol nájdený mŕtvy vo svojej izbe s popáleninami na hrudi a rukách. Po príchode na miesto si polícia všimla, že iPhone bol stále pripojený k nabíjačke a usúdila, že práve tá mohla byť príčinou smrti mladého muža. Ten s iPhonom pripojeným k elektrickej sieti s veľkou pravdepodobnosťou v čase úrazu telefonoval, čo sa mu stalo osudným. Z predbežných dohadov sa hovorí o prehriati nabíjačky a následnom elektrickom prieraze, ktorý prenikol až na kovovú konštrukciu smartfónu.

Podobne ako aj v predchádzajúcich prípadoch, aj tu je za smrť pravdepodobne zodpovedná neoriginálna nabíjačka, ktorou majiteľ smartfón počas telefonovania nabíjal. Presná príčina smrti je však stále predmetom vyšetrovania.

Zdroj: scmp

29.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+