MojAndroid

Výrobca smartfónov Geeksphone dáva do pozornosti nový smartfón poháňaný operačným systémom Firefox OS. Novinka nesie označenie Geeksphone Revolution, spoločnosť však zatiaľ ďalšie podrobnosti neuvádza. Na svojich stránkach vytvorila len upútavku v podobe obrazu s tehotnou ženou, čo sa s tým snaží povedať, je len ťažké odhadnúť. Text v znení “A creation with a powerful heart” (Stvorenie so silným srdcom) nám však dáva tušiť, že na rozdiel od iných Firefox OS smartfónov, pôjde o skutočne výkonné zariadenie.

Geeksphone-Revolution

Geeksphone Revolution v skutočnosti nebude fungovať len s Firefox OS , ale aj s Androidom (v telefóne je Firefox OS nazývaný ako Boot2Gecko. Názov Firefox OS používa Mozilla výhradne len u mobilných operátorov). Majitelia tohto zariadenia si tak pri prvom spustení údajne budú môcť vybrať, ktorý z týchto OS  budú chcieť používať. Navyše, cena smartfónu Revolution nemá byť nijako vysoká a celkovo má ponúknuť výborný pomer ceny a výkonu. Ďalšie podrobnosti však výrobca zatiaľ neprezradil a tak nevieme presne povedať, aký typ procesora výrobca použije, ako ani to, aký veľký bude displej či operačná pamäť RAM. Otázne ostáva aj to, kedy bude Geeksphone oficiálne predstavený.

Sme presvedčení o tom, že jeho vysoký výkon prekvapí všetkých“, povedal spoluzakladateľ Geeksphone Javier Aguera a dodáva, že bude dostupný za “veľmi konkurencieschopnú cenu“.

Zdroj: cnet

29.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+