MojAndroid

Medzi inteligentné zariadenia už dávno nezaraďujeme iba počítače, smartfóny, dotykové hodinky alebo iné IT hračky. Do tejto kategórie spadajú aj veci každodenných potrieb, čo si mnohí z nás vôbec neuvedomujú. Výborným dôkazom je projekt Slováka Tomáša Barana s názvom Goldee. Ide o inteligentné zariadenie, ktoré zmení váš prístup k interakcii so svetlom vo vašej domácnosti či kancelárii.

Light_Scene_White

Goldee_Logotype_Transparent_Invert

Goldee je bezdotykový ovládač svetiel pre vašu domácnosť alebo kanceláriu. Na základe gest a času dokáže dokonale prispôsobiť svetelné podmienky vašim požiadavkám, pričom systém kladie veľký dôraz na jednoduchosť a intuitívne ovládanie. Okrem gest, ktoré sú dostupné v bezprostrednej blízkosti zariadenia pripevneného na stenu, je dostupné aj ovládanie pomocou špeciálnej mobilnej aplikácie, ktorá je dostupná tak pre Android, ako aj iOS zariadenia.

Goldee môžete ovládať pohybom ruky do všetkých strán. Doľava alebo doprava spustíte jemné svetlo, smerom hore zapnete svetlo naplno a smerom dole sa svetlo vypne, pričom aj počas noci svietia (odporúčané) úsporné LED žiarovky tak, aby ste trafili na toaletu alebo do kuchyne, kde sa chcete napiť. Súčasťou systému je tiež niekoľko výnimočných funkcií, za všetky spomenieme automatické stmavenie svetla v časovom intervale pre pomalé zaspávanie, mód náhodne zapínajúci svetlo v rôznych miestnostiach keď nie ste doma (ochrana proti zlodejom), či napríklad ranné prebúdzanie svetlom podobne, ako to je pre ľudský organizmus prirodzené. Projekt Goldee v nás zanechal dobrý dojem, ktorý ešte znásobil fakt, že ide o myšlienku slovenského autora, za čo ho veľmi chválime.

Túto technologickú inováciu si môžete už teraz predobjednať a tým spôsobom podporiť jej realizáciu na oficiálnych stránkach produktu v rôznych cenových reláciách a balíčkoch. Ten najlacnejší, s jedným ovládačom, je pre prvotných záujemcov dostupný za 249$. Cieľová čiastka, ktorú chce Goldee získať je 100,000 amerických dolárov.

Welcome_Home Sleep_Timer Inspiration Autumn_Park

Zdroj: Tlačová správa

26.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+