MojAndroid

Spoločnosť HTC sa v poslednom období trápi so svojimi neustále klesajúcimi ziskmi. Posledné kvartálne výsledky hospodárenia spoločnosti ukázali, že sa ocitla v strate na úrovni 6,3%. Jej príjmy sa v porovnaní za rovnaké obdobie v minulom roku znížili z 2,4 miliardy dolárov na 1,6 miliardy. Príjmy spoločnosti v prvých dvoch mesiacoch 3Q klesali a až v septembri nabrali čísla kladných hodnôt. V medziročnom porovnaní si však spoločnosť neprilepšila ani v jednom mesiaci. Lepším nemá byť podľa predpovedí ani 4 kvartál, kedy HTC očakáva príjem na úrovni 1.4-1.5 miliardy dolárov. V roku 2012 sa príjem spoločnosti za posledný kvartál  pohyboval na úrovni 2 miliard dolárov.

htc-quietly-brilliant

HTC sa však nevzdáva a chce aj naďalej pokračovať vo výrobe kvalitných smartfónov. V budúcom roku sa však chce sústrediť viac na výrobu väčšieho portfólia zariadení, ktoré by chcelo ponúkať za nižšiu cenu. Mohli by sa medzi nimi objaviť aj prvé inteligentné hodinky od HTC či tablet. Znížiť cenu zariadení by mu mali pomôcť aj procesory Mediateku, ktoré sa objavia v smartfónoch z nižššej cenovej kategórie. Zisky by spoločnosť mohla zvýšiť  vďaka tzv. outsourcingu výroby, čo znamená, že HTC by prenieslo časť výroby na iné spoločnosti. Podľa nedávnych hlásení HTC už zastavilo niekoľko fabrík.

Ako sa nakoniec situácia okolo HTC vyvinie ostáva zatiaľ tajomstvom. Podarí sa mu v 4 kvartáli predčiť očakávania a generovať vyšší príjem? Čo má pre nás pripravené v budúcom roku? Budú to hodinky, tablet alebo nové portfólio smartfónov s výborným pomerom ceny a výkonu. Na tieto otázky dostaneme odpovede pravdepodobne až v budúcom roku. O situácii ohľadom HTC vás samozrejme budeme priebežne informovať.

Zdroj: gsmarena, androidcommunity

6.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+