MojAndroid

V interview pre Financial Times prezradili Peter Chou, CEO spoločnosti HTC, a Cher Wang, predsedníčka a spoluzakladateľka HTC, plány taiwanského výrobcu do budúcnosti. Pri neustále klesajúcich ziskoch sa v minulom kvartáli dostalo HTC po prvýkrát do mínusu a prevádzkové straty dosiahli úroveň 101,2 milióna amerických dolárov. Je preto najvyšší čas, aby sa niečo zmenilo. Prvým krokom za lepšou budúcnosťou spoločnosti je prevzatie niektorých povinností Choua predsedníčkou Cher Wangovou. CEO HTC sa má v nasledovnom období venovať predovšetkým novým produktom a inováciám, ktoré by mohli spoločnosť dostať z červených čísel.

peter-chou-htc-ceo

Dvojica predstaviteľov spoločnosti prezradila niekoľko detailov ohľadom budúcich produktov spoločnosti. HTC sa údajne chce vrátiť na trh s tabletmi a vylúčený nie je ani prienik na trh s nositeľnými zariadeniami v podobe inteligentných hodiniek. Chou spomína, že pred niekoľkými rokmi pracovali s Microsoftom na zariadení podobnom dnešným hodinkám s Androidom. Nebol však vhodný čas a dopyt po zariadeniach podobného typu chýbal. To sa však v poslednom roku zmenilo a CEO spoločnosti sa nechal v interview počuť, že “nositeľné zariadenia sú pre nich kritickým segmentom“.

Cher Wangová naopak hovorila o návrate k výrobe tabletov, od ktorej spoločnosť upustila po nie veľmi úspešných modeloch HTC Jetstream a HTC Flyer. Hoci konkurencia v segmente tabletov je veľmi veľká, HTC verí, že spotrebiteľov zaujme “niečím pekným a skutočne zaujímavým“.

Peter Chou je ohľadom budúcnosti HTC stále optimistický. “Trh je skutočne veľký. HTC je len malá spoločnosť. Zostať konkurencieschopný a prežiť nie je pre nás až tak veľký problém.” Dodáva, že existuje dobrá šanca na to, aby “HTC získalo 15% podiel na trhu high-end zariadení. Ukrojiť by si mohlo až 5% koláč z celkového predaja smartfónov.” To sú veľmi optimistické čísla a predpovede, no verím, že HTC ešte nepovedalo svoje posledné slovo a v nasledovných mesiacoch sa mu podarí zvrátiť negatívny vývoj.

Zdroj: androidcentral

21.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+