MojAndroid

Nový Android, ktorý by mohol byť predstavený už 28. októbra a s veľkou pravdepodobnosťou  so sebou prinesie aj novú verziu obchodu Play. Informuje o tom zahraničný portál Android Police, ktorému sa podarilo získať screenshoty nového Play Storu. Novinka sa od súčasných verzii veľmi neodlišuje a na prvý pohľad ponúkne len niekoľko dizajnových zmien v používateľskom prostredí. Pribudlo vysúvacie menu, ktoré bude zobrazovať položky podobné tým, ktoré nájdete vo webovej verzii. Pôvodné menu zobrazí už len odkaz pre spustenie nastavení a pomoci.

obchod Play 4.4_ obchod Play 4.4_3 obchod Play 4.4_4

Samozrejme, zatiaľ nie je isté, či bude obchod Play takto vyzerať aj pri uvedení a sprístupnení v Androide 4.4 KitKat. Hovorí sa o tom, že Google spraví aplikáciu viac podobnú Google+ alebo Google Now a bude sa niesť v kartovom rozložení aplikácie tejto sociálnej siete. Nedávno podobnú aktualizáciu získal aj Gmail pre Android a zdá sa, že Google postupne mení používateľské prostredie svojich aplikácií práve tak, aby sa viac podobali a využívali kartové rozloženie.

Na záver by vás mohla pobaviť správa, že Google redaktorom portálu Android Police nechal v kóde aplikácie obchodu Play vo verzii 4.4 odkaz v znení: “Toto nie sú tie funkcie, ktoré hľadáte”. Portál je totižto známy aj vďaka tomu, že robí rozbor uniknutých APK aplikácií a pomocou nich sa snaží zistiť funkcie, ktoré by v budúcnosti mohli ponúknuť.

nexusae0_image_thumb54

17.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+