MojAndroid

Google je jedna zo spoločností, ktorá vie veľmi presne, akým spôsobom a v akej miere používame Internet. Najnovšie správy však odhaľujú, že internetový gigant plánuje zájsť ešte hlbšie a sledovať aj využívanie mobilných aplikácií. Podľa zdrojov portálu Engadget sa tento projekt bude nazývať “Mobile Meter” a bude sa jednať o mobilné aplikácie pre iOS a Android, ktoré sledujú používanie aplikácií a internetu na mobilných zariadeniach. Získané dáta poputujú naspäť na servery Googlu a používatelia, ktorí takéto niečo povolia vo svojich smartfónoch dostanú aj určitú kompenzáciu.

google-logo

Google neskôr potvrdil vývoj takejto aplikácie, ktorá je súčasťou projektu pre výskum trhu, ktorý začal ešte v minulom roku. Mobile Meter má nahradiť staršie metódy, pomocou ktorých sa panelisti podieľali na meraní spotreby na rôznych typoch obrazoviek. Obe aplikácie pre Android a iOS sa objavia v obchodoch s aplikáciami, no prístup a využitie bude obmedzený len pre panelistov.

Zatiaľ nie je známe, aká aplikácie bude Google sledovať, no spoločnosť získa dôležité informácie o odlišných návykoch používateľov oboch platforiem a taktiež získa bližší pohľad na ekosystém Applu. Podľa informácií spoločnosť momentálne nevyberá účastníkov verejne, no regrútov vyberá priebežne a kompenzácia sa odlišuje v závislosti od panelu, ktorého sa zúčastnia.

Zdroj: engadget

15.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+