MojAndroid

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR dnes predstavilo novú aplikáciu pre Android a iOS s názvom Svetobežka. Táto slúži ako pomôcka slovenským občanom pri cestách do zahraničia.

Svetobezka-MZV-10

Rozdelená je na 6 hlavných sekcií – V núdzi v zahraničí, Registrácia pred cestou, Cestovanie, V čom spočíva konzulárna pomoc, Stredisko pre pomoc občanom a Slovenské zastupiteľstvá. Päť z nich obsahuje ďalšie podsekcie s konkrétnymi radami a informáciami o tom, ako postupovať v núdzových situáciách v zahraničí. Dozviete sa, koho máte kontaktovať ako prvého, kam sa obrátiť na pomoc, ktoré pravidlá dodržiavať a čo môžu konzulárni pracovníci slovenských zastupiteľských úradov pre slovenského občana urobiť. Samozrejmosťou je aj zoznam všetkých slovenských displomatických zastúpení vo svete s príslušným telefonickými a e-mailovými kontaktmi.

Svetobezka-MZV-5
„Jej cieľom je pomôcť našim občanom pred cestou a počas cesty. Je to taká vrecková príručka do batožiny pre všetkých,” Miroslav Lajčák, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR

Aplikácia Svetobežka je zadarmo dostupná na obchode Play a funguje aj bez aktívneho internetového pripojenia. Stane sa výbornou pomôckou pre všetkých turistov a zahraničných cestovateľov, ktorí by v prípade núdze potrebovali pomôcť alebo poradiť. Ak sa niekedy v takejto situácii ocitnete je lepšie mať túto aplikáciu nainštalovanú a mať tak všetky dôležité informácie po ruke.

android_aplikácie_svetobežka_1 android_aplikácie_svetobežka_2 android_aplikácie_svetobežka_3

Zdroj: TS Foto: MCH (MojAndroid.sk)

14.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+