MojAndroid

Správa o tom, že Samsung pri nových zariadeniach zaviedol tzv. regionálny zámok SIM karty spravila v komunite Android používateľov pomerne veľký rozruch. Objavilo sa niekoľko rôznych informácií o tom, ako funguje a pre koho platí. Aby sme v tom spravili poriadok aj pre slovenského a českého spotrebiteľa, opýtali sme sa na funkcionalitu regionálneho zámku SIM priamo u spoločnosti Samsung na Slovensku. Pre MojAndroid.sk svoje stanovisko poskytol Ivan Kapec, TC Product&Marcom manager Samsung Slovensko.

SamsungLogo1

 

Náš tip
Samsung blokuje nové smartfóny na SIM kartu

 

Ivan-Kapec-SamsungV tejto chvíli sú niektoré Samsung mobilné telefóny dodávané s funkcionalitou Regionálny zámok SIM karty. To znamená, že zariadenia kúpené v rámci Európskej únie (SIM karty slovenských mobilných operátorov, mobilných operátorov v Európskej únii a Európskeho hospodárskeho priestoru) fungujú úplne normálne. Používatelia týchto zariadení môžu naďalej používať SIM kartu mobilného operátora z Európskej únie aj v rámci celosvetového roamingu.

Regionálny zámok SIM karty obmedzuje použitie Neeurópskych SIM kariet v telefóne. Napr. Galaxy S4 kúpený v SR nefunguje so SIM kartou ruského mobilného operátora. Ak zariadenie kúpené v rámci Európskej únie bolo aktivované prvýkrát v zahraničí a používateľ potrebuje používať SIM kartu neeurópskeho operátora, môže požiadať lokálny Servis o odomknutie zadarmo.

Regionálny zámok SIM karty je v súčasnosti aktivovaný na telefónoch vyrobených od konca júla 2013 a tieto telefóny sú opatrené vysvetľujúcou samolepkou na obale:

  •  CZ Modely: Galaxy S3, Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, Galaxy Note2, Galaxy Note
    • Kódy: XEZ, ETL
  • SK Modely: Galaxy S4, Galaxy S4 mini, Galaxy Note 2, Galaxy Note 3
    • Kód: XSK
3.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+