MojAndroid

Pamätáte si ešte na aplikáciu Control Center od vývojárov Tools Studio? Táto vyšla krátko na to, čo Apple predstavil novú verziu operačného systému iOS 7. Jednou z jeho hlavných noviniek bolo aj notifikačné alebo tiež kontrolné centrum, ktoré umožňovalo rýchle ovládanie niektorých funkcií iPhonu – niečo čo na Androide poznáme už pomerne dlhú dobu. A práve to sa stalo hlavnou témou aplikácie, čo sa nepáčilo Apple, ktorý požiadal Google o jej stiahnutie z Google Play.

control center

Časť sťažnosti, ktorú Apple zaslal Googlu znela:

Aplikácia “Control Center, ktorá je dostupná na https://play.google.com/store/apps/details?id=com.easyandroid.hi.controls, bez povolenia kopíruje funkciu kontrolného centra na iOS 7. Apple vlastní práva na softvér a funkcie v operačnom systéme iOS. Uvedená aplikácia porušuje autorské práva Apple Inc (“Apple”) v iOS 7.”

Odpoveďou Googlu na túto sťažnosť bolo stiahnutie aplikácie z Google Play. Jej autori však už vydali aktualizovanú verziu, ktorá je zatiaľ stále dostupná v obchode Play. Ak máte o ňu stále záujem, mali by ste si ju teda stiahnuť skôr, ako ju Google opäť odstráni.

Zdroj: Cultofmac

30.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+