MojAndroid

Spoločnosť Apple predstavila počas developerskej konferencie WWDC 2013 ďalšiu generáciu vlastného mobilného systému iOS 7. O novinkách sme vás už informovali v článku iOS 7 vs. Android: Okopírovaná inovácia?, no azda najväčší záujem vzbudilo ovládacie centrum, ktoré podľa mnohých získalo inšpiráciu práve z Androidu. Netrvalo dlho a v obchode Google Play sa objavila aplikácia s názvom Control Center, ktorá centrum kopíruje do najmenšieho detailu.

Control center iOS 7

Po otvorení aplikácie sa zobrazí pohľad na nastavenia aplikácie, ktoré sa svojim dizajnom podobajú na tie z iOS 7. Pre aktiváciu funkcie je nutné prepnúť posuvník “Start service”, čím sa v dolnej časti zobrazí ikona indikujúca prítomnosť ovládacieho centra. Dotykovým gestom zdola nahor ho vysunieme zo spodnej časti obrazovky, pričom v nastaveniach je možné zvoliť umiestnenie ikony a jej výšku alebo šírku. Samotné centrum ponúka veľmi podobné ovládacie prvky, aké nájdeme na iOS no pri testovaní nám niektoré nefungovali. Na smartfóne Samsung Galaxy S3 mini napríklad nepracuje posuvník na ovládanie jasu obrazovky ani tlačidlá pre kalkulačku, čas či fotoaparát.

Control center iOS 7 Control center iOS 7 Control center iOS 7

Aplikácia Control Center obsahuje aj piate tlačidlo v spodnej časti, ktoré po stlačení otvorí GameCenter, rovnako napodobňujúci iOS. Ten však odporúča partnerské aplikácie a hry na stiahnutie. Nemyslíme, že ovládacie centrum prináša do Androidu niečo nové, nakoľko všetky potrebné prvky máme už nejaký čas dostupné v notifikačnom paneli. Nájdu sa však používatelia, ktorí by na svojom Android zariadení ocenili kópiu ovládacieho centra z iOS 7 a presne pre nich je táto aplikácia aj určená. V obchode Google Play je dostupná zadarmo a stiahnuť si ju môžete kliknutím na nižšie uvedený widget.

12.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+