MojAndroid

Kórejské noviny Korea Economic Daily zverejnili skutočne zaujímavú správu. Neľútostní rivali Apple a Samsung podľa nej uzavreli novú dohodu, na základe ktorej by juhokórejský výrobca pre svojho amerického protivníka produkoval 14 nm čipy A9, ktoré by mali byť použité v iPhone 7. Tento smartfón by sa mal na trh dostať v roku 2015, jednalo by sa teda o dlhodobejšiu spoluprácu.

apple-vs-samsung

Táto správa je okrem známej rivality oboch firiem prekvapením aj z iného dôvodu. V posledných dňoch sa totiž objavili správy, že Apple sa pri výrobe čipov chce definitívne zbaviť závislosti na Samsungu a spoľahne sa na známu taiwanskú spoločnosť TSMC, s ktorou podpísal trojročnú zmluvu na dodávku čipov pre svoje zariadenia. Dôvodom na podpísanie zmluvy so Samsungom, ku ktorému malo dôjsť 14. júla 2013, však môže byť jeho technologická výhoda, spočívajúca v skoršom prechode na 14 nm FinFET technológiu výroby čipov.

Ťažko povedať, či táto dohoda znamená oteplenie vzťahov medzi dvomi nepriateľmi, alebo sa jedná len o čisto praktickú obchodnú záležitosť, vynútenú okolnosťami. Napriek medializovanému zlepšeniu vzťahov medzi spoločnosťami Apple a Google sa však skôr prikláňame k druhej možnosti a obávame sa, že patentové spory a s nimi súvisiace súdne procesy sa ešte ani zďaleka neskončili.

Náš tip
Vzťah medzi Google a Apple sa zlepšil

Zdroj: Korea Economic Daily, phonearena.com

16.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+