MojAndroid

Výkonný predseda Eric Schmidt prezradil niekoľko zaujímavých informácií na výročnej tlačovej konferencií Allen and Co, ktorá sa konala vo štvrtok v Sun Valley, Idaho. Uviedol, že vzťah medzi spoločnosťou Google a konkurenčným Apple sa v priebehu minulého roka zlepšil a ako partneri absolvovali “hŕbu” schôdzok. Obe spoločnosti vedú “stále obchodné rokovania o dlhom zozname problémov,” povedal Schmidt.

eric-schmidt

Schmidt bol v minulosti členom predstavenstva Applu v čase vývoja mobilných zariadení iPhone a iPad. Android sa však odvtedy stal globálnym lídrom a je predinštalovaný v masívnom počte smartfónov a tabletov. Vzťahy medzi Apple a Google sa predstavením Androidu zhoršovali a dorástli až do rozmerov, kedy sa Apple rozhodol upustiť od Google Máp alebo Youtube v systéme iOS 6. Apple predstavil vlastné riešenie pre navigáciu, no zlý štart novému systému nepriniesol veľkú slávu. Google neskôr vytvoril osobitnú aplikáciu pre Google Mapy a publikoval ju v AppStore, čím druhej strane zasadil veľkú ranu. Po smrti vizionára Steva Jobsa sa vedenie spoločnosti Apple zmenilo a nový výkonný riaditeľ Tim Cook má pravdepodobne jemnejší pohľad na tému iOS vs. Android. Kto by zabudol na hrozivý výrok Jobsa zo životopisu, ktorý spracoval Walter Isaacson.

„Budem tráviť všetok svoj čas až do posledného dychu, ak to bude potrebné a použijem každý cent zo 40 miliardového balíka Apple v banke, aby som napravil zlo… Zničím Android, lebo je to ukradnutý produkt. Som ochotný viesť aj nukleárnu vojnu…“ 

Náš tip
Steve Jobs chcel vypovedať Androidu „zničujúcu, nukleárnu vojnu“

Zdroj: reuters

12.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+