MojAndroid

Na veľtrhu Computex sa objavilo nové zariadenie zo segmentu Android tabletov, ktoré nielen svojím dizajnom vo veľkej miere napodobňuje konkurenčný iPad mini od Apple. Jedná sa o novinku MSI Primo 81, ktorá ponúka 7,85-palcový IPS displej s rozlíšením 1024 x 780 pixelov, rovnako ako aj v prípade iPadu mini, vyrobený spoločnosťou LG. Podľa známeho portálu Engadget, ktorý o novinke informoval na svojich stránkach, obe zariadenia majú takmer identické pozorovacie uhly a približná je aj hrúbka (iPad mini – 7,2 mm vs. MSI Primo 81 – 7,8mm).

MSI Primo 81 ipad mini

O výkon sa v novom tablete MSI Primo 81 stará štvorjadrový procesor Allwinner A315, ktorému sekunduje 1 GB operačnej pamäte RAM. Medzi ďalšie známe parametre sa zaradila batéria s kapacitou 3500 mAh, čo je v porovnaní s menším Nexusom 7, ktorý má 4325 mAh, pomerne nízka hodnota. Okrem toho ponúkne vnútornú pamäť s kapacitou 16 GB a možnosť rozšírenia prostredníctvom micro SD slotu. Zariadenie prichádza s predinštalovaným Androidom 4.2 Jelly Bean, ktorý sa vďaka projectu Butter postará o rýchle reakcie. Na fotografiách máme možnosť vidieť aj predný a zadný fotoaparát, no tie neboli bližšie špecifikované. Tablet nebude dostupný v spojených štátoch, no kedy sa objaví na európskom trhu a v akej cene zatiaľ nebolo odhalené.

MSI Primo 81 MSI Primo 81 MSI Primo 81

Zdroj: engadget

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+