MojAndroid

Tim Cook, generálny riaditeľ spoločnosti Apple, odpovedal v rozhovore s Waltom Mossbergom a Karou Swisher na konferencii AllThingsD D11 na veľmi zaujímavú otázku z publika, či sa Apple chystá ponúknuť aplikácie a služby z vlastnej dielne aj pre operačný systém Android. Otázka bola smerovaná najmä na iCloud, cloudovú službu pre zariadenia so systémom iOS. Cook síce neodpovedal priamo, no rozhodne ho otázka nezaskočila a túto možnosť dokonca ani nevylúčil.

Tim Cook

“Nemáme žiaden problém portnúť Apple aplikácie na Android,” povedal Cook v reakcii na to, či by mal iCloud priniesť na iné platformy. “Ak by sme uvážili, že to bude mať pre nás zmysel, už by sme tak urobili. Toto tvrdenie môžete použiť pre každú oblasť Applu.” Tim Cook teda uviedol, že ak by to malo pre Apple strategický význam alebo zmysel, urobili by to. Momentálne to tak nie je, no v budúcnosti sa situácia môže zmeniť. Aký význam by podľa vás mal iCloud v systéme Android ?

V rozhovore sa vyjadril aj na neustále klesajúce čísla podielu platformy iOS, v porovnaní s konkurenciou. Tim Cook si nerobí starosti a podľa jeho slov víťazstvo nikdy nie je o väčšinovom zastúpení, inými slovami, že kvalita je dôležitejšia ako kvantita. Rovnako sebaisto odpovedal aj na otázky budúcich produktov, no na túto tému nechcel sa priamo vyjadrovať.

Zdroj: engadget

30.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+