MojAndroid

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

  1. časť: Úvod a konštrukcia
  2. časť: Displej, výkon a pamäť
  3. časť: Operačný systém
  4. časť: Multimédiá a fotoaparát
  5. časť: Konektivita a komunikácia
  6. časť: Batéria a záver

Batéria

Zariadenie je vybavené 1530 mAh lithium-iontovou (Li-Ion) batériou. Počas testovania sa nám podarilo zaznamenať výdrž približne 1 deň a 11 hodín, no smartfón sme zaťažovali výkonnostnými testami, inštaláciou aplikácií z Google Play, fotografovaním, natáčaním videa, pozeraním video ukážok a podobne. Jas displeja bol vzhľadom na zlú čitateľnosť na slnku neustále na 100% a hlasitosť zvukov na 75%, pričom bola spustená aj vibračná signalizácia. Pri bežnom nenáročnom použití by kapacita mala však vystačiť bez problémov na dva dni. Nižšie si môžete pozrieť využitie batérie zo systémovej aplikácie.

Recenzia Sony Xperia E Recenzia Sony Xperia E Recenzia Sony Xperia E

Záver

Smartfón Sony Xperia E nás v mnohom príjemne prekvapil, no zároveň nás aj v niektorých prípadoch sklamal. Pozitívne hodnotíme drobnosti ako notifikačná dióda, hardvérovú spúšť fotoaparátu alebo konštrukčné prevedenie, ktoré je naozaj dobre vyriešené. Telefón vďaka menším rozmerom sadne dobre do ruky a pohodlne sa používa. Avšak 3,5-palcový displej už pre mnohých používateľov jednoducho nie je dostatočný. Negatívne musíme hodnotiť aj jeho menšie pozorovacie uhly a zlú čitateľnosť na slnku. Rovnako je nedostatočná aj operačná pamäť – 512 MB je pre systém Android naozaj málo. Reakcie na dotyk sú síce plynulé, no po otvorení niekoľkých aplikácií rýchlosť systému výrazne klesá.

Xperia E je výborný telefón pre nenáročných spotrebiteľov, ktorí neočakávajú od smartfónu príliš mnoho. Na hranie hier alebo využívanie náročných aplikácií nebude vhodnou voľbou. Cena smartfónu začína na slovenských e-shopoch sumou 135 €.

Plusy

  • Pevná a ľahká konštrukcia
  • Dobrá výdrž batérie
  • Používateľská nadstavba Timescape a aplikácia Walkman
  • Cena

Mínusy

  • Prednú stranu nechráni odolné sklo
  • Nedostatočná operačná pamäť
  • Slabší grafický výkon

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

  1. časť: Úvod a konštrukcia
  2. časť: Displej, výkon a pamäť
  3. časť: Operačný systém
  4. časť: Multimédiá a fotoaparát
  5. časť: Konektivita a komunikácia
  6. časť: Batéria a záver
24.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+