MojAndroid

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

  1. časť: Úvod a konštrukcia
  2. časť: Displej, výkon a pamäť
  3. časť: Operačný systém
  4. časť: Multimédiá a fotoaparát
  5. časť: Konektivita a komunikácia
  6. časť: Batéria a záver

Konektivita

Zariadenie disponuje technológoiou Wi-Fi v štandardoch b/g/n s podporou DLNA a Wi-Fi Direct, čo umožní pripojiť zariadenie bezdrôtovo k podporovaným TV alebo prehrávačom. Nájdeme tu aj Bluetooth v2.1. Smartfón podporuje dátové  pripojenie k mobilnej sieti s prenosovou rýchlosťou 7,2 Mbps pre download a 5,76 Mbps pre upload. Prítomné je aj aGPS, ktoré môžete využiť pri offline navigácii a získavaní vašej polohy. S  pripojením prostredníctvom Wi-Fi sme nezaznamenali žiadne problémy a počas testovania bolo stabilné a nepadalo.

Komunikácia

Natívna klávesnica Xperie E ponúka na výber z troch typov rozloženia – úplná klávesnica, rozšírená úplná klávesnica alebo klávesnica telefónu. Samotné klávesy sú na menšej obrazovke malé, čo môže spôsobiť občasný preklep prí písaní. Veľmi príjemná je však možnosť písania ťahom prsta tzv. swipovaním. Prítomné je aj tlačidlo pre smajlíky.

Recenzia Sony Xperia E Recenzia Sony Xperia E Recenzia Sony Xperia E

Xperia E disponuje funkciou odstránenia šumu počas telefonovania a kvalita hovoru bola veľmi dobrá. Natívny dialer alebo teda aplikácia Telefón, ponúka inteligentné vyhľadávanie kontaktov, denník hovorov alebo zobrazenie skupín kontaktov, medzi ktoré sa radia aj kontakty zo sociálnych sietí. Prostredie ponúka veľké tlačidlá, ktoré uľahčia zadávanie telefónneho čísla alebo čítanie textu.

Recenzia Sony Xperia E Recenzia Sony Xperia E

Recenzia Sony Xperia E

Okrem štandardného prehliadača internetu je v Xperii E dostupný aj Google Chrome, ktorý ponúka lepšie funkcie vrátane synchronizácie s vašim Google účtom. Prehliadanie internetu ako aj reakcie na dotyky neboli také plynulé ako sme zvyknutí, no treba brať ohľad na slabší procesor a pamäť RAM. Čítanie textu na stránke bez priblíženia nie je vďaka nízkemu rozlíšeniu možné a načítavanie stránok prostredníctvom 3G siete bolo pomalé.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

  1. časť: Úvod a konštrukcia
  2. časť: Displej, výkon a pamäť
  3. časť: Operačný systém
  4. časť: Multimédiá a fotoaparát
  5. časť: Konektivita a komunikácia
  6. časť: Batéria a záver
24.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+