MojAndroid

Výrobcovia mobilných zariadení súťažia medzi sebou v rôznych oblastiach len aby predstavili novinku, ktorá by pritiahla masu spotrebiteľov. Sú to najmä hardvérové parametre, ako procesor, rozlíšenie displeja alebo fotoaparát. Okrem toho však môžeme sledovať aj boj o najtenší smartfón na svete. Tento titul zatiaľ drží smartfón francúzskej spoločnosti Alcatel – One Touch Idol Ultra, ktorý bol predstavený počas tohtoročného veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2013. Nedávne špekulácie naznačovali, že  Oppo, známy výrobca mobilných zariadení žijúci z vývoja tenkých smartfónov, pracuje na novom zariadení s názvom R809T, ktoré by malo prekročiť hranicu 6,5 mm. Tento smartfón bol dnes oficiálne predstavený a zdá sa, že výrobcovi sa hranicu pokoriť nakoniec nepodarilo.

oppo Android smartfon

Hoci zariadenie nie je hrubé 6,1 mm, ako sa predpokladalo, reálnou hodnotou 6,93 mm rozhodne patrí k najtenším smartfónom na trhu. Zariadenie disponuje slušným 4,7-palcovým IPS displejom s HD rozlíšením 1280 x 720 pixelov. O plynulý chod systému Android 4.1 Jelly Bean sa stará štvorjadrový procesor taktovaný na frekvenciu 1,2 Ghz a pamäť RAM o veľkosti 1 GB. Okrem toho ponúkne zadný 8 megapixelový fotoaparát, zatiaľ čo ten predný má rozlíšenie 2 MPx.

Bližšie informácie o použitom SoC alebo veľkosti batérie zatiaľ neboli zverejnené. Spoločnosť rovnako neposkytla ani údaje o dostupnosti a cenovej relácii. Podľa špekulácií by sa však cena mala pohybovať na úrovni 2500 čínskych jüanov (približne 310 €).

Zdroj: gsmarena

26.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+