MojAndroid

Na trhu so smartfónmi hľadajú výrobcovia rôzne spôsoby ako zviditeľniť svoje produkty. Jedným z nich je aj zmenšovanie hrúbky zariadení, ktoré tak môžu aspoň na krátku chvíľu získať prívlastok “najtenší”. Aspoň do tej doby, kým niekto nepredstaví nové zariadenia s ešte tenším profilom. V predchádzajúcich rokoch sa v tom, kto predstaví najtenší smartfón na svete predbiehalo niekoľko spoločnosti, medzi inými aj Oppo, Motorola, Huawei a ďalší čínsky výrobcovia. Smartfón Oppo Finder s hrúbkou len 6,65 mm, vystriedal na tróne tento rok predstavený Alcatel One Touch Idol Ultra, ktorý dosiahol hrúbku 6,45 mm. Čínsky výrobca Oppo by však už v najbližšom období mohol toto postavenie získať späť. Plánuje totižto predstaviť nový ultratenký smartfón, ktorého kódové označenie je R809T.

oppo-R809t

Telo smartfónu Oppo R809T má byť hrubé len 6,13 mm a disponovať bude 4,5 palcovým HD displejom. Najtenší z najtenších bude poháňať lacnejší procesor Mediatek MT6589 so štvoricou jadier a operačná pamäť RAM s veľkosťou 1GB. Ostatné parametre zariadenia sú držané v tajnosti a nevieme tak, akú batériu alebo fotoaparát ponesie. Predávať by sa mal začať už 26. apríla za zaujímavých 400$. Ako sme ale už zvyknutí, s dostupnosťou tohto smartfónu na slovenskom trhu nemôžeme počítať. Keby sa však dal kúpiť, uvažovali by ste o ňom?

Zdroj: androidauthority

10.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+