MojAndroid

Spoločnosť Huawei sa so svojim najnovším prírastkom, smartfónom Ascend P1 S, zaradila medzi výrobcov najtenších Android telefónov sveta. P1 S meria v najtenšom bode len neuveriteľných 6,68mm a preberá tak prvenstvo po Fujitsu Arrows ES IS12F s hrúbkou 6,7mm. Huawei sa pritom podarilo vtesnať do takto tenkého tela pomerne výkonné komponenty. Nechýba dvojjadrový procesor TI OMAP 4460, ktorý je taktovaný na frekvencii 1,5GHz, grafický čip SGX 540 a 1GB operačnej pamäte. Vnútorná pamäť telefónu nie je nijako závratná a ponúka kapacitu 4GB – môže byť však doplnená o kapacitu pamäťových kariet microSD.

Ascend P1 S sa môže ďalej pochváliť veľkým 4,3 palcovým Super AMOLED displejom s qHD rozlíšením (960 x 540 px), kvalitným 8Mpix BSI (Back-illuminated sensor) fotoaparátom s duálnym LED bleskom a s možnosťou natáčať Full HD video – hlavný fotoaparát je doplnený o prednú kameru s rozlíšením 1,3Mpix a natáčaním HD videa 720p. Novinka tiež disponuje batériou s kapacitou 1800mAh, microUSB portom s technológiou MHL a technológiami ako Dolby Digital 5.1 surround sound alebo Dolby Mobile 3.0.

Operačný systém je Android vo verzii 4.0 Ice Cream Sandwich vo svojej “najčistejšej” podobe. Jedinou zmenou, ktorú by ste mohli postrehnúť je upravený lock screen, ktorý oproti pôvodnému ponúka niektoré možnosti navyše.

Okrem modelu P1 S sa bude predávať aj jeho druhá varianta P1, ktorá je o niečo hrubšia (7.69mm) a má slabšiu batériu s kapacitou 1670mAh. Oba smartfóny by sa mohli na trhu objaviť v priebehu druhého kvartálu tohto roka a dostupné budú v niekoľkých farebných vyhotoveniach. Predpokladaná cena P1 S je 400 dolárov.

Zdroj: phandroid.com, androidpolice.com

10.1.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+