MojAndroid

Preteky v tom, kto vyrobí najtenší smartfón na svete neutíchajú a zdá sa, že tu máme ďalšieho rekordmana. Čínsky výrobca BBK Electronics, orientujúci sa predovšetkým na vývoz do Ruska, predstavil zariadenie Vivo X1 s hrúbkou iba 6,65mm (rovnakú hrúbku dosahuje aj Oppo Find 5), ktoré síce neohromí svojim výkonom, no minimálne zaujme svojimi zvukovými kvalitami a dizajnom.

 

Vivo X1 je poháňaný dvojjadrovým procesorom MediaTek MT6577T s jadrami ARM Cortex A9, ktoré spolupracujú s 1GB dostupnej operačnej pamäte RAM. X1 disponuje 4,7 palcovým IPS displejom, ktorý však nedosahuje tak vysoké rozlíšenia ako väčšina telefónov s takto veľkým displejom – ponúka 540×960 zobrazovacích bodov. Ďalšie parametre zahŕňajú 8Mpix fotoaparát, prednú 1,3 Mpix kameru, 16GB vnútornú pamäť a tiež podporu pre 3G siete. Čo je zaujímavé je to, že výrobcovi sa do takto tenkého tela podarilo umiestniť aj batériu s dostatočne veľkou kapacitou 2000 mAh.

Ako sme už v úvode spomínali, smartfón ponúka aj slušnú výbavu pre kvalitné prehrávanie zvuku. Vivo X1 integruje zvukový digitálno analógový konvertor Cirrus Logic CS4398 a k telefónu je možné zakúpiť s niektorými z ponúkaných slúchadiel: Beyerdynamic MMX 71 iE, AKG K420 alebo tiež Sennheiser CX215. Spoločnosť BBK Electronics ponúka Vivo X1 za 400 amerických dolárov.

Zdroj: Phonearena

22.11.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+