MojAndroid

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

  1. časť: Úvod a obsah balenia,
  2. časť: Konštrukcia,
  3. časť: Displej, výkon a pamäť,
  4. časť: Operačný systém, DVB-T prijímač
  5. časť: Multimédiá, komunikácia a konektivita,
  6. časť: Batéria a záverečné hodnotenie.

Operačný systém

Ako vo väčšine produktov Prestigio, aj tu nájdeme operačný systém Android vo verzii 4.0 Ice Cream Sandwich bez používateľskej nadstavby. Výrobca pribalil niekoľko predinštalovaných aplikácií, z ktorých za zmienku stoji asi najviac plnohodnotná navigácia iGO Primo, s ktorou získate 30 dní aktualizácií zadarmo. Okrem toho sa tu nachádza aj aplikácia pre natáčanie jázd automobilom a DVB-T prijímač pre príjem digitálnej televízie.

Prestigio GeoVision GV7777_9

Ak chcete využívať navigáciu iGO, musíte pri prvom spustení zvoliť inštaláciu aplikácií tretích strán, s ktorou sa do tabletu pridajú aj ďalšie aplikácie a hry. Tie môžete neskôr odinštalovať. Používateľské prostredie a funkcie Androidu sa nijako neodlišujú od iných tabletov tejto spoločnosti a preto budú nasledovné riadky totožné s inými recenziami zariadení od Prestigia, ktoré sme pre vás napísali.

Launcher Androidu ICS zobrazuje aplikácie a widgety v mriežke, pričom prechod medzi jednotlivými stránkami je realizovaný pohybom zľava doprava alebo naopak. Tiež sa tu nachádzajú tri ikony, pomocou ktorých sa môžete rýchlo prepínať medzi zoznamom s widgetmi a aplikáciami, prípadne spustiť Google Play Store. Presun na plochu sa robí rovnakým spôsobom ako sme pri Androide zvyknutí – podržaním prsta na zvolenej aplikácii/widgete. Škoda, že launcheru chýbajú akékoľvek prvky vlastných nastavení – neexistuje možnosť vlastného preusporiadania ikon alebo vytvárania adresárov.

Prestigio GeoVision GV7777_8

V notifikačnej lište sa nachádzajú rýchle ovládacie prvky pre zapnutie/vypnutie automatického otočenia obrazovky a notifikácií. Jednotlivé notifikácie odstránite ich potiahnutím do strán alebo modrým krížikom v pravom dolnom rohu.

O funkciách operačného systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich sa dočítate viac aj našich seriáloch Začíname s Android tabletom alebo  Android 4.0 Ice Cream Sandwich: detailné predstavenie funkcií.

DVB-T príjímač

Prejdime však na funkciu, ktorá je hlavnou doménou tohto tabletu. DVB-T prijímač nenájdete v ktoromkoľvek Android tablete dostupnom na slovenskom trhu, a preto sa GeoVision GV7777 stáva skutočne výnimočným. Predtým ako budete chcieť sledovať niektorý z digitálne vysielaných televíznych kanálov, odporúčame vysunúť anténu. Príjem je v otvorených priestranstvách kvalitný, no v oblastiach so slabším pokrytím môže už dochádzať k vypadávaniu obrazu alebo k úplnej strate signálu. V blízkosti vysielačov by však mal byť príjem signálu dostatočne silný a príjem TV kanálov bude fungovať aj v pohybujúcich sa dopravných prostriedkoch. Ak by ste ale chceli využiť tablet na sledovanie TV napríklad počas cesty zo Žiliny do Bratislavy, pravdepodobne si ho veľmi neužijete. Výpadky signálu boli časté.

Prestigio GeoVision GV7777_3

Aplikácia dokáže automaticky vyhľadať dostupné stanice. Nastaviť môžete jas displeja, hlasitosť a pozrieť si môžete aj elektronického programového sprievodcu. Výhodu vidíme aj v možnosti jednotlivé stanice nahrávať priamo do vnútornej pamäti tabletu alebo na pamäťovú kartu micro SD. Obľúbené relácie si tak môžete nahrať a pozrieť si ich neskôr.

Prestigio GeoVision GV7777_2 Prestigio GeoVision GV7777_1

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

  1. časť: Úvod a obsah balenia,
  2. časť: Konštrukcia,
  3. časť: Displej, výkon a pamäť,
  4. časť: Operačný systém, DVB-T prijímač
  5. časť: Multimédiá, komunikácia a konektivita,
  6. časť: Batéria a záverečné hodnotenie.
13.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+