MojAndroid

Asi poznáte situáciu, keď sa ráno po oslave alebo inej akcii zobudíte a rozmýšľate či ste v stave, kedy si môžete sadnúť za volant. Zbytkový alkohol sa môže v dychu udržať pomerne dlhú dobu, no svojich pochybností sa môžete jednoducho zbaviť pomocou alkohol testeru. Na trhu nájdete niekoľko rôznych zariadení na meranie prítomnosti alkoholu v krvi. Žiadne z nich však nedokáže spolupracovať priamo s vašim smartfónom. To sa však s novým zariadením s názvom Breathometer môže už čoskoro zmeniť.

results_red

Breathometer je startup projekt, ktorý hľadá podporu na portáli indiegogo. Ten funguje ako nástroj na získavanie finančných prostriedkov pre kreatívne projekty prostredníctvom davového financovania návštevníkov internetových stránok, takže prispieť môže skutočne každý. Zariadenie v podobe kľúčenky, sa pripája prostredníctvom 3,5 mm audio konektora smartfónov s operačným systémom Android alebo iOS. Požitie alkoholmetra je veľmi jednoduché – stačí zapojiť a fúknuť.

Zariadenie sleduje vaše minulé aktivity a stav alkoholu krvi pri každom fúknutí. Na základe nameraných hodnôt dokáže približne odhadnúť, za aký čas bude úroveň alkoholu vo vašom dychu dostatočne nízka na to, aby ste mohli riadiť vozidlo. Svoj vlastný Breathometer si môžete teraz predobjednať na stránkach Indiegogo.  Ak prispejete 100$, získate svoj alkoholmeter pre smartfón už v júli tohto roka. Pri najmenšom vklade 20$ sa k nemu v prípade úspechu projektu dostanete až v januári budúceho roka.

Zdroj: indiegogo

13.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+