MojAndroid

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Úvod, konštrukcia a displej,
  2. časť: Výkon a pamäť,
  3. časť: Operačný systém a multimédiá,
  4. časť: Konektivita, batéria, záver a videorecenzia,
  5. časť: Fotogaléria

Konektivita

Tablet podporuje WiFi v štandardoch 802.11 b/g/n a nájdete v ňom aj Bluetooth vo verzii 4.0. Okrem toho sa tu nachádza aj GPS, čo pre tablety v tejto cenovej kategórii nie je vôbec samozrejmosťou. Podpora mobilných dátových sietí chýba. Sila prijímaného signálu WiFi je porovnateľná s Nexusom 7.

Prekvapivo dobre si Iconia B1 počínala aj pri prehliadaní internetových stránok. Ich načítavanie bolo rýchle, posúvanie či približovanie plynulé a ani pri viacerých otvorených záložkách sme nespozorovali spomalenie. Pri komunikácii môžete využiť aj vstavanú prednú kameru a mikrofón, vďaka čomu môžete skypovať alebo komunikovať cez Google Talk pomocou hlasu a obrazu. Zvuk bol dostatočne kvalitný aj pri vzdialenosti približne pol metra, keď bol tablet položený na stole.

Batéria: Slúšná výdrž

Výdrž batérie je pomerne subjektívna záležitosť. My sme s 2710mAh batériou dokázali pracovať 22,5 hodiny, pričom displej s jasom nastaveným na polovicu bol zapnutý 3 hodiny. Počas tejto doby sme tablet používali na rôzne činnosti, či už to bolo prehrávanie videí, počúvanie hudby, čítanie e-mailov alebo prehliadanie internetových stránok. Vzhľadom na menšiu kapacitu batérie dosiahla Iconia B1 slušný výsledok.

 

Záver:

Acer Iconia B1 je výbornou voľbou pre všetkých začínajúcich používateľov, ktorí si chcú zadovážiť tablet a nechcú pritom utratiť veľké peniaze. Zariadenie spoločnosti Acer ponúka solídny základ pre prezeranie internetových stránok, fotografií, alebo prácu s aplikáciami dostupných na Google Play. Počas nášho testovania sme s ním nemali žiadne problémy. Samozrejme od ceny sa odvíja aj kvalita a Acer tak neponúka až tak kvalitný displej a konštrukciu ako drahšie modely 7 palcových tabletov. Občas sa v operačnom systéme Android objaví aj nejaké to seknutie, no nakoniec sme si z tabletu odniesli pozitívne dojmy. Za cenu 139 EUR však môžeme tomuto zariadeniu len máločo vytknúť.

Plusy

  • Cena
  • Natívny Android 4.1.2 Jelly Bean
  • Dostatočný výkon

Mínusy

  • Plastová konštrukcia, absencia odolného skla
  • Menej kvalitný displej

 

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Úvod, konštrukcia a displej,
  2. časť: Výkon a pamäť,
  3. časť: Operačný systém a multimédiá,
  4. časť: Konektivita, batéria, záver a videorecenzia,
  5. časť: Fotogaléria
16.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+