MojAndroid

Je to len niekoľko dní od momentu, kedy Instagram, populárna fotografická „sociálna sieť“, vstúpila na trh s aplikáciou pre operačný systém Android a domnelého lukratívneho klubu používateľov iOS sa stal celosvetový klub nadšencov fotografickej tvorby mobilnými zariadeniami.

Po úchvatnom vstupe Instagramu na trh s Android zariadeniami, je tu ďalšia prekvapivá správa v podobe predaja spoločnosti sociálnej sieti Facebook. Mark Zuckerberg plánuje akvizíciu so spoločnosťou Instagram za 1 miliardu amerických dolárov.

Aj napriek spojenectvu, zdá sa že Instagram bude pôsobiť aj naďalej oddelene od Facebooku, no ich prepojenie bude v iných aktivitách a mimo sieťových väzbách.

Vyhlásenie Facebooku:

„Myslíme si, že Instagram je v spojení na ďalšie služby nad rámec Facebooku a bude dôležitou súčasťou našich skúseností. Máme v pláne zachovať jeho funkcie ako aj jeho schopnosť komunikácie mimo siete Facebook a komunikáciu s priateľmi mimo siete Facebook.“

Generálny riaditeľ spoločnosti Instagram vyhlásil:

„Je dôležité, aby bolo jasné, že Instagram neodchádza. Budeme pracovať s Facebookom, vyvíjať Instagram a budovať sieť. Budeme aj naďalej pridávať nové funkcie produktu a nachádzať nové spôsoby, ako vytvoriť lepšiu mobilnú fotografickú sieť.
Aplikácia Instagram bude stále rovnaká ako ju poznáte. Osadenstvo spoločnosti zostane zachované, tak isto vám ostanú dostupní ľudia, ktorých poznáte. Naďalej budete môcť zdieľať svoj obsah s ostatnými sociálnymi sieťami. A zachováme a rozšírime aj funkcie, ktoré robia Instagram tak zábavné a jedinečné.“  

Zdroj: Blog.instagram, Facebook, Androidauthority Foto: Facebook, Instagram

10.4.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+