MojAndroid

AcDisplay

Nový spôsob zobrazovania upozornení na Motorole Moto X zožal veľký úspech a po jej predstavení sa objavilo v Obchode Play niekoľko aplikácii, ktoré sa snažili priniesť túto funkciu aj do ostatných smartfónov. Aplikácia AcDisplay pokračuje v tomto trende a po jej nainštalovaní získate nový spôsob ako prezerať notifikácie na uzamknutej obrazovke. Aplikácia sa vyznačuje jednoduchým prostredím, no napriek tomu ponúka množstvo užitočných funkcií, medzi ktoré patria napríklad možnosť vypnúť aplikáciu počas spánku, aktivovať ju iba počas nabíjania a mnohé iné.

acdisplay1 acdisplay2 acdisplay3

Verzia: 3.8.4
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.8.4
Aktuálna cena: Zdarma

AllCast Reciever

Aplikácia AllCast Reciever spolupracuje s aplikáciou AllCast, ktorá umožňuje streamovať obsah telefónu alebo tabletu do vašej televízie prostredníctvom rôznych multimediálnych zariadení, ako napríklad Chromecast, Amazon Fire TV či Apple TV. Stačí, keď si túto aplikáciu nainštalujete do vášho multimediálneho zariadenia pripojeného k televízii a máte ideálnu zostavu pre streamovanie obsahu z vášho mobilného zariadenia.

allcastreciever2 allcastreciever1

Verzia: 1.0.2.5
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.2.5
Aktuálna cena: Zdarma

Frontster

Obchod Play je plný aplikácií, ktorých úlohou je prispôsobiť si vzhľad vášho zariadenia podľa vašich predstáv. Jedným zo spôsobov, ako to docieliť, je zmeniť font písma v prostredí vášho smartfónu či tabletu. Aplikácia Fontster prichádza s možnosťou zmeniť font v celom prostredí zariadenia, na rozdiel od iných podobných aplikácií sľubuje, že font bude zmenený naozaj v každom kúte systému, čím sa docieli jednota a čistota prostredia. Na výber máte zo 150 rôznych fontov, no aby ste mohli túto aplikáciu používať, musíte mať vo svojom zariadení root práva, pričom k správnemu fungovaniu aplikácie je potrebné, aby ste mali nainštalovanú ROM postavenú na AOSP, keďže vývojári garantujú stabilitu iba v takomto systéme. Okrem toho bola aplikácia úspešne otestovaná s niekoľkými zariadeniami Samsung s nadstavbou Touchwiz, no nainštalovať si ju môžete teoreticky na akékoľvek zariadenie. Vývojár však upozorňujú, že môžu vzniknúť nepredvídateľné problémy, a preto postupujte s opatrnosťou.

fontster1 fontster2 fontster3

Verzia: 3.4
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.4
Aktuálna cena: Zdarma

 Inapp Translator

Hoci prekladačov a slovníkov je v Obchode Play niekoľko, aplikácia Inapp Translator posúva túto skupinu na inú úroveň, najmä čo sa týka jednoduchosti. Aplikácia totiž funguje na princípe neustále plávajúceho tlačidla, ktoré môžete aktivovať kedykoľvek bez nutnosti opustiť aplikáciu, ktorú práve používate. Text v cudzom jazyku preložíte jednoducho tak, že ho skopírujete do schránky. Nemusíte ho však už nikde priliepať, Inapp Translator túto udalosť automaticky zaregistruje a po stlačení plávajúceho tlačidla sa zobrazí už preložený text. Aplikácia podporuje aj prekladanie do slovenčiny a češtiny, takže aj vy môžete využiť jej plný potenciál.

inapptranslator3 inapptranslator2

Secret

Secret je akási nová sociálna sieť, ktorá je založená na anonymite. Užívateľov nabáda k tomu, aby zdieľali so svojimi priateľmi svoje nálady či pocity, pričom všetko sa to deje úplne inkognito. Ďalší užívatelia môžu tieto príspevky anonymne komentovať a zdieľať ich opäť so svojimi priateľmi, vďaka čomu je dosah týchto príspevkov oveľa väčší. Aplikácia ponúka pekné a jednoduché prostredie a je ideálnym miestom, kde sa môžete anonymne posťažovať na každodenné životné problémy.

secret2 secret3 secret1

Sunrise Calendar

Aplikácia Sunrise Calendar bola donedávna dostupná iba pre konkurenčnú platformu iOS, no pred pár dňami bola zverejnená aj jej oficiálna Android verzia, spolu s webovou službou. Vďaka tomu k nej teraz môžete pristupovať z väčšiny svojich zariadení a mať svoje blížiace sa udalosti vždy pod dohľadom. Sunrise Calendar sa odlišuje od klasického Google Kalendáru veľmi výrazne, dizajn a prostredie aplikácie má črty prostredia iOS 7, no to vôbec nie je na škodu, pretože aplikácia je veľmi prehľadná a prostredie pekné. Okrem toho si môžete aplikáciu nechať zosynchronizovať s vaším Facebookom, Google Kalendárom a mnohými ďalšími službami. K dispozícii je aj widget pre domovskú obrazovku, a to všetko je v Obchode Play úplne zadarmo.

sunrise5 sunrise1 sunrise3

Tomi File Manager

Tomi File Manager je ďalším z rady prehliadačov súborov na Android. Od ostatných sa odlišuje množstvom šikovných funkcií a najmä inteligentným zoskupovaním súborov rovnakého typu. Jednoducho si tak môžete prehliadať všetky vaše obrázky, pričom ich prehliadač automaticky zoskupuje podľa času a zobrazuje aj ich miniatúry. Pristupovať môžete ku všetkým svojim hudobným súborom, ktoré sa dajú zoradiť podľa albumu, interpreta či playlistu a podobne sú zoradené aj vaše dokumenty, videá či aplikácie. Ak by vám to nestačilo, Tomi File Manager prichádza aj s prieskumníkov všetkých priečinkov v zariadení, pričom zariadeniam s root právami pridáva ďalšie pokročilé funkcie.

tomi-file-manager1 tomi-file-manager2 tomi-file-manager3

31.5.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+