MojAndroid

Google získal nový patent na kontaktné šošovky, ktoré by mali obsahovať malé kamery. Internetový gigant podľa podanej dokumentácie rozmýšľa nad šošovkami, ktoré by boli vhodné nielen pre ľudí so zrakovým postihnutím, ale nahradiť by teoreticky mohli aj súčasný koncept okuliarov Google Glass.

Nové zariadenie, ktoré bude priamou súčasťou šošoviek má umožniť vytvárať fotografie, či pomôcť nevidiacim a ľuďom so zrakovým postihnutím pri navigácii v priestore a pri vyhýbaní sa prekážkam. Vylúčené nie je ani to, že šošovky v budúcnosti nahradia klasické okuliare Google Glass úplne. Informácie a rozšírená realita by sa totižto zobrazovali priamo na nich. Google nedávno predstavil aj šošovky pre diabetikov, ktoré dokážu pomocou senzorov zistiť hladinu cukru.

To, či sa niekedy patent aj použije ostáva momentálne otázne. Veľké spoločnosti zvyknú patentovať rôzne veci, pričom len niektoré z nich sa objavia aj v reálnych produktoch. Je preto možné, že podobný koncept šošoviek s kamerou ostane niekde zapadnutý prachom.

Zdroj: techcrunch

15.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+