MojAndroid

Výrobcovia mobilných zariadení v snahe ponúknuť konkurenčne odlišné riešenie častokrát siahnu po nápade, vyrobiť najtenší smartfón na svete. Tento titul zatiaľ právoplatne drží smartfón spoločnosti Alcatel – One Touch Idol Ultra, ktorý bol predstavený počas tohtoročného veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2013. Informácie kolujú aj o smartfóne Huawei s kódovým označením P6-U06, ktorý disponuje telom tenkým len 6,18 mm, no zatiaľ nebol oficiálne predstavený. Dnes sa však objavila správa, podľa ktorej čínsky výrobca UMeox pracuje na prekonaní tohto rekordu a pripravuje Android zariadenie tenké len 5,6 mm.

5,6 mm Android smartfon

V súčastnosti sa výrobcom zatiaľ nepodarilo pokoriť hranicu 6 mm, no pripravovaný UMeox X5 by to mohol v budúcnosti zmeniť. Povráva sa, že rozmery tohto zariadenia budú 118 x 60 x 5,6 mm čomu zodpovedájú aj menšie rozmery displeja, okolo 4″. Nie sme si istí či je práve toto vlna inovácií, ktoré tak nutne potrebujeme. Pretože smartfóny sú čoraz tenšie a vývoj batérií nenapreduje takým smerom ako by sme očakávali, výroba takéhoto zariadenia úzko súvisí s malou kapacitou batérie.

Zdroj phonearena

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+