MojAndroid

Pre všetkých vyznávačov extrémnych športov tu máme skvelý tip na príslušenstvo, ktoré obohatí vaše adrenalínové dobrodružstvo. Odolné kamery, ktoré zaznamenajú vaše rýchle zjazdy na bicykloch alebo na lyžiach, či kaskadérske kúsky na skateboarde a korčuliach nie sú žiadnou novinkou My vám dnes predstavíme jednu z nich, ktorú na trh prináša spoločnosť Liquid Image pod názvom EGO LIC 727.

Konštrukcia

Telo kamery je vyrobené z plastu, ktorý ponúka dostatočnú ochranu pri pádoch, otrasoch, ale aj pri postriekaní vodou. Na prednej strane sa nachádza šošovka kamery, ktorá vytvára fotografie v rozlíšení 12Mpix a umožňuje tiež natáčanie videa vo Full HD rozlíšení 1080p. Okrem toho tu nájdete aj multifarebnú  LED diódu, ktorá informuje o režime nahrávania a mikrofón pre nahrávanie zvuku.

Hlavné ovládacie prvky kamery nájdete navrchu, kde výrobca umiestnil aj malý LCD displej, ktorý informuje o stave batérie, pripojení WiFi, prítomnosti microSD pamäťovej karty a režime, v ktorom kamera bude nahrávať. Po jeho bokoch sa nachádza dvojica tlačidiel pre spustenie nahrávania, zmenu režimu a tiež zapnutie/vypnutie zariadenia. Tieto sú vyrobené z gumy a uvítali by sme ich lepšiu odozvu. Problémy budete mať najmä pri ovládaní v lyžiarskych rukaviciach, ktoré si budete musieť pre spustenie kamery a nahrávania dať dole.

Pod gumenú krytku napravo umiestnil výrobca slot pre pamäťové karty a tiež mini HDMI či micro USB konektor. V pravom dolnom rohu sú to otvory pre putko a v spodnej časti nájdete závit pre upevnenie na stativ či iný kompatibilný držiak. Priamou súčasťou balenia je ochranný kryt objektívu a multi smerový otočný kĺb s držiakom, ktorý natočíte tým smerom, ktorým práve potrebujete. Ako samostatné príslušenstvo môžete ku EGO LIC dokúpiť aj vodotesné púzdro, ktoré ho pred vodou bezpečne ochráni do hĺbky 40m a k dispozícii sú aj ďalšie tipy držiakov.

 

Kamera a jej vlastnosti

Snímač zariadenia umožňuje vytvárať statické fotografie s rozlíšením 12Mpix a samozrejmosťou je v tomto prípade aj natáčanie videa vo Full HD rozlíšení pri snímkovej frekvencii 30FPS. Ak sa uspokojíte s menším rozlíšením 720p, dokáže kamera zaznamenať video s rýchlosťou až 60FPS. To sa ukladá vo formáte H.264 MOV a jeho súčasťou je aj zvuk zaznamenaný mono mikrofónom na prednej strane. Snímacia časť kamery je schopná zaznamenať obraz s uhlom záberu 135 alebo 90 stupňov a zaostriť od 0,4 m do nekonečna.

Kamera môže pracovať v týchto režimoch:

  • Režim nahrávania 720p pri 60 FPS – modrá LED
  • Režim nahrávania 1080p pri 30 FPS – zelená LED
  • Režim snímania fotografií – stlačením spúšte sa vytvorí jedna fotografia – červená LED
  • Režim súvislého snímania fotografií – snímky sa vytvárajú v pravidelných intervaloch s časovým odstupom približne troch sekúnd – fialová LED

EGO LIC disponuje WiFi konektivitou, vďaka ktorej sa môžete k nemu pripojiť aj prostredníctvom vášho smartfónu. Stačí ak si z Google Play stiahnete aplikáciu Action Connect a so svojim zariadením sa pripojíte k WiFi sieti s názvom EGO. V aplikácii môžete jednoducho a rýchlo nastaviť kameru podľa vlastných kritérií bez toho, aby ste museli pracne stláčať tlačidlá. Okrem toho sa dajú pozrieť už natočené videá a k dispozícii je aj live stream, ktorý môžete sledovať priamo na displeji vášho telefónu.

 

Kamera má v sebe integrovanú batériu s kapacitou 1050mAh, ktorá pri natáčaní Full HD videa dokáže zabezpečiť napájanie po dobu minimálne dvoch hodín.

Hodnotenie

Liquid Image EGO LIC 727 je určená pre všetkých priaznivcov športu, ktorí si chcú zaznamenať svoje športové výkony. Ponúka niekoľko režimov snímania a konektivitu WiFi, vďaka ktorej sa k nej pripojíte aj so svojho smartfónu. Na trhu sú samozrejme dostupné aj lepšie kamery tohto druhu, ako napríklad GoPro Hero 3, ktorý však stojí takmer dvojnásobok. Kamera od Liquid Image ponúka dobrú kvalitu za prijateľnú cenu, ktorá sa pohybuje na úrovni 180€.

 Recenzia bola prvykrát uverejnená vo februárovom čísle nového mesačníka Android Magazín. Stiahnite si zadarmo aplikáciu pre tablety alebo PDF verziu.

>>> Stiahnite druhé číslo v PDF <<<

23.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+