Koniec otravnej reklamy na YouTube. Služba prichádza s novinkou

Služba YouTube už od svojich začiatkov žije primárne z reklamy, ktorá sa už roky neobjavuje len na samotnej stránke, ale aj priamo vo videách. Najotravnejším typom reklamy je jednoznačne reklamný banner zobrazujúci v spodnej časti prehrávaného YouTube videa. Podľa portálu SamMobile sa ho služba konečne rozhodla natrvalo odstrániť. Kedy sa tak stane?

Reklamný banner v YouTube videách bude odstránený už o mesiac

Podľa nového oficiálneho oznámenia správcu komunity služby budú reklamné bannery vo videách z platformy odstránené 6. apríla 2023. Tento typ reklamy sa zobrazoval iba na desktopových zariadeniach. Príjem z reklamy pre tvorcov by nemal byť obmedzený, pretože sa presunie na iné formáty reklamy. Žiaden z ďalších formátov reklamy sa totiž nemení.

Reklamný banner sa zobrazuje pred prehrávajúcim sa YouTube videom | Zdroj: SamMobile.com

Aj samotná služba YouTube však priznala, že formát reklamného banneru je pre divákov rušivý. Zobrazuje sa cez prehrávané video, kvôli čomu používateľ nevidí celý obraz videa a môže prísť aj o vstavané titulky. Služba sa tak rozhodla zlepšiť používateľský zážitok zo sledovania a presunúť funkciu reklamného banneru na iné formáty reklamy vo webovej verzii YouTube pre desktopové počítače.

Ako sa zbaviť zvyšných reklám v YouTube?

Samozrejme sa s reklamami v YouTube videách úplne nerozlúčime. Tie, ktoré sa zobrazujú celoplošne pri pauznutom videu, zostanú v službe naďalej. Vo webovom prehliadači na ich odstránenie využívajú používatelia tvz .adblocker. V oficiálnej Android aplikácii však nefunguje. Ďalším riešením je preto predplatné YouTube Premium za 7,19 eur, ktoré okrem odstránenia reklám umožní a aj sťahovanie YouTube videí do offline režimu.

Developer: Google LLC
Price: Free
Náš tip
TikTok má problém. Úplný zákaz používania aplikácie je takmer na spadnutie
Disqus Comments Loading...