Xiaomi pracuje na novom operačnom systéme MIOS, ktorý nahradí nadstavbu MIUI

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Výrobcovia smartfónov sa predbiehajú vo viacerých parametroch. V poslednom čase sa obľúbenou kategóriou stala aktuálnosť operačného systému Android a samozrejme aj nadstavby, ktorá je na ňom postavená. V dnešnej dobe platí, že každý výrobca ponúka svoje vlastné riešenie, vlastnú úpravu Androidu.

Nahradí systém MIOS nadstavbu MIUI?

Xiaomi s nadstavbou MIUI nie je výnimkou. Momentálne výrobca pracuje na aktualizáciách svojich modelov na verziu MIUI 14. Avšak portál Gizchina informoval o tom, že tiež pracuje na úplne novom systéme s názvom MIOS. Ten by mohol nahradiť existujúcu a mimoriadne populárnu nadstavbu.

Mohlo by vás zaujímať:

Túto informáciu potvrdzuje uniknutá snímka obrazovky z nastavení a sekcie “o telefóne,” na ktorej je vidieť nové logo nového systému a aj jeho názov. Zatiaľ v alpha verzii, takže v ranom štádiu vývoja.

Zdroj: Gizchina

Rôzne dohady o novej nadstavbe tu už boli aj niekoľko rokov dozadu, no Xiaomi sa stále drží označenia MIUI. Vyzerá to tak, že veci sa konečne pohli a systém sa premenuje. Teraz hovoriť o nejakých očakávaných novinkách je ešte príliš skoro, o MIOS nevieme okrem názvu prakticky nič. Okrem toho, že je vo vývoji.

Xiaomi 13 | Zdroj: Tomáš Kanálik

MIOS by však nemal byť len nadstavbou Androidu, ale malo by skôr ísť o samostatný operačný systém. Pravdepodobne niečo na spôsob HarmonyOS od Huawei. To znamená, že by do veľkej miery mal byť postavený na operačnom systéme Android. Púšťať sa v dnešnej dobe do úplne nového operačného systému bez používateľskej základne a obchodu so všetkými dôležitými aplikáciami by bol nerozumný krok.

Náš tip
HBO Max značne osekalo ponuku filmov. Ubudlo ich až 120
Disqus Comments Loading...