Xiaomi Mi Note 10: Aktualizácia na Android 10 je konečne spustená

Redakcia

Xiaomi Mi Note 10 bol minulú jeseň skutočným hitom a aj dnes sa teší veľkej obľube. O to viac mrzelo, že za viac ako pol roka neobdržal aktualizáciu na systém Android 10. Pretože ide o predajný hit, tak to nemohol čínsky výrobca ospravedlňovať ani slabými predajmi ako u Xiaomi Mi Mix 3 5G. Podľa portálu GSMarena ale včera konečne čakanie na najnovší systém skončilo.

 

Len pre globálnu verziu

Xiaomi Mi Note 10, ktorý bol prvým smartfónom so 108-megapixelovým fotoaparátom, prišiel na trh so systémom Android 9.0 Pie a nadstavbou MIUI 11. Jeho majitelia sa teraz môžu tešiť na Android 10 s nadstavbou MIUI 11. Aktualizácia nesie číselné označenie MIUI 11.1.1.0.QFDMIXM a má veľkosť 2,6 GB. Xiaomi ju označuje ako Global Stable Beta, takže pravdepodobne neide o finálnu verziu. Zatiaľ je určená pre globálnu verziu smartfónu, takže sa netýka Číny, Ruska, Indie a krajín Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP). Čína ale už Android 10 obdržala.

Čo všetko prináša aktualizácia?

Po aktualizácii čakajú používateľov nové funkcie ako tmavý režim v celom systéme, nové navigačné gestá alebo lepšia kontrola nad udeľovaním lokalizačných povolení aplikáciam. Ďalej nové funkcie a grafika nadstavby MIUI 11 a to vrátane vylepšenej funkcie Always On Display. Nahrávanie hovorov ale bohužiaľ nie je prítomné. Poteší ale aprílová bezpečnostná záplata systému, opravy chýb a lepšia optimalizácia. Používatelia tiež hlásia zlepšenie rýchlosti systému, fotoaparátu a aj snímača odtlačkov prstov.

Nákupný poradca

Pokiaľ hľadáte nový mobil, tak by vám mohol pomôcť náš nákupný poradca. Nájdete v ňom aj výber najlepších smartfónov značky Xiaomi alebo Huawei. Pokiaľ sa rozhodujete podľa ceny, tak sme pre vás vybrali najlepšie smartfóny s cenou do 100 eur, s cenou do 250 eur a za cenu do 300 eur. Tiež sme v ňom vybrali najlepšie bluetooth slúchadla dostupné na našom trhu.

Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...