Vyberáme najlepšie aplikácie pre učenie sa cudzích jazykov

Inteligentné telefóny a tablety prinášajú množstvo možností a funkcií, ktoré využijeme pri zábave a oddychu. Veľa užívateľov využíva inteligentné zariadenia pri práci, no iba málokto odhalil aj ich vzdelávaciu funkciu. Tá je podporovaná množstvom vynikajúcich aplikácií, ktoré razom spravia zo smartfónu alebo tabletu ideálnu interaktívnu učebnú pomôcku. Obchod Play je plný aplikácií so vzdelávacím zameraním, pričom pre učebné pomôcky je vytvorená celá jedna sekcia. Podtypom vzdelávacích aplikácií sú potom tituly určené k zdokonaleniu jazykových zručností a my vám prinášame výber práve takýchto aplikácií.

Duolingo

Populárnu aplikáciu Duolingo vám zrejme predstavovať nemusíme. Ide o veľmi podarený titul, ktorý sa snaží naučiť vás cudzí jazyk zábavnou formou. Tá je dosiahnutá pomocou hravých cvičení, v ktorých máte obmedzený počet životov. Tie strácate vždy, keď urobíte niekde chybu, no za úspešné absolvovanie levelov dostávate odmeny. Takýmto spôsobom je docielená nie len zábavná a interaktívna forma, ale aj motivácia postupovať naprieč levelmi a zdokonaľovať sa v cudzom jazyku. Aplikácia vás pritom dokáže naučiť angličtinu, ale aj  španielčinu, francúzštinu, nemčinu, portugalčinu a taliančinu.

Duolingo je pritom v Obchode Play úplne zadarmo, nenájdete tu žiadne nákupy v aplikácii a ani reklamu. Prednedávnom pribudla aj aplikácia Duolingo Test Center, pomocou ktorej môžete dokonca absolvovať jazykový test s medzinárodným uznaním iba za 20$. Nemusíte ani nikam ísť, postačí vám aj váš smartfón či počítač.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Rosetta

Veľmi známa služba na výuku cudzích jazykov je aj Rosetta. Tá ponúka podobnú interaktívnu formu výuky ako Duolingo a spríjemňuje tak chvíle strávené zdokonaľovaním sa v cudzom jazyku. Aplikácia pritom slúži ako prepojenie internetovej služby a vášho inteligentného zariadenia. Môžete pomocou nej pristupovať k jednotlivým kurzom, ktoré sú spoplatnené. Za vaše peniaze však dostanete profesionálne kurzy, ktoré môžete absolvovať aj z prostredia svojho smartfónu alebo tabletu. Rosetta sa potom synchronizuje naprieč všetkými vašimi zariadeniami, vďaka čomu budete môcť pokračovať vždy tam, kde ste prestali na inom zariadení.

Aplikácia tiež používa softvér na rozpoznanie reči, vďaka čomu vám pomôže zdokonaliť sa aj po stránke rozprávania. V obchode Play nájdete túto aplikáciu zadarmo a po jej stiahnutí si budete môcť vyskúšať prvú lekciu kurzu úplne zadarmo. Rosetta vás pritom naučí po anglicky, nemecky, taliansky, španielsky, ale aj arabsky, švédsky, turecky alebo čínsky a podporované sú aj mnohé ďalšie jazyky.

Verzia: 5.0.1
Aktuálna cena: Zdarma

Babbel

Veľmi užitočnou aplikáciou v tejto oblasti je aj Babbel. Tá ponúka veľké množstvo cvičení, pomocou ktorých zlepšíte svoje zručnosti v rozprávaní, písaní a počúvaní. Na výber pritom máte až 12 svetových jazykov a ku každému z nich nájdete obrovské množstvo zaujímavých cvičení. Tie sú pritom určené pre začiatočníkov, ako aj pokročilých. Aplikácia preto môže byť ideálnym spoločníkom pre zdokonalenie vedomostí, ako aj vstupnou bránou k jazykom, s ktorými nemáte ešte žiadne skúsenosti.

Babbel ponúka množstvo cvičení so slovíčkami, textom s porozumením, no aj cvičenia, v ktorých budete hovoriť vy a trénovať si tak výslovnosť cudzích slovíčok a fráz. Aplikácia je v obchode Play zadarmo, no aby ste sa mohli zúčastniť kurzov, budete si za ne musieť zaplatiť. Mesačné predplatné stojí v prepočte približne 9,65€, zatiaľ čo za ročné používanie aplikácie zaplatíte cca 62€.

Verzia: 20.3.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 20.3.1
Aktuálna cena: Zdarma

Vocabla: anglické slová

Ako názov napovedá, účelom tejto aplikácie je najmä rozšíriť vašu slovnú zásobu v anglickom jazyku. Služba funguje aj na internetovej stránke vocabla.com, no ponúka aj veľmi užitočnú Android aplikáciu, vďaka ktorej si budete môcť trénovať svoje jazykové schopnosti kdekoľvek sa budete nachádzať.  Aplikácia je určená najmä pre pokročilých užívateľov, ktorým nebudú robiť problémy anglické opisy slov. Tie sú roztriedené do niekoľkých kategórií a vedomostných úrovní, vďaka čomu si každý príde na svoje. V aplikácii si budete môcť stiahnuť zoznamy slov vytvorené inými užívateľmi, alebo ho vytvoríte aj vy sami. Aplikácia Vocabla je v obchode Play zadarmo, no niektoré prémiové výhody, ako napríklad synchronizácia naprieč zariadeniami, sú spoplatnené mesačným predplatným vo výške 2,72€.

Verzia: 2.6.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.6.1
Aktuálna cena: Zdarma

Fun Easy Learn

Pod titulom Fun Easy Learn sa neskrýva jeden, ale hneď niekoľko aplikácií určených na zdokonalenie jazykových znalostí. Pre lepší prehľad sú aplikácie rozdelené podľa jazyka, ktorý sa chcete naučiť, pričom na výber máte až 25 svetových jazykov, medzi ktorými nájdete dokonca maďarčinu či češtinu. Táto aplikácia je vhodná aj pre užívateľov, ktorí nemajú s cudzím jazykom žiadne skúsenosti. Je totiž lokalizovaná aj do slovenčiny, vďaka čomu budete mať pri cudzích slovíčkach aj slovenské ekvivalenty.

Po slovensky je aj menu, vďaka čomu bude ovládanie aplikácie hračkou aj pre jazykovo menej zdatných užívateľov. Slovíčka v aplikácií sú roztriedené do niekoľkých kategórií a podkategórií a na výber máte jednu z niekoľkých hier, ktoré vám pomôžu zapamätať si nové slovíčka. Tých je v aplikácií až 6 000 a samotné prostredie je dostupné až v 50 rôznych svetových jazykoch. Zoznam všetkých aplikácií zo série Fun Easy Learn nájdete na tomto odkaze. Každú z nich si môžete stiahnuť a používať úplne zadarmo.

Disqus Comments Loading...