Study from Facebook: Nechajte sa špehovať Facebookom za peniaze

Je známe vec, že internetový giganti ako Google, Microsoft alebo Facebook analyzujú vaše dáta pre presnejšie smerovanie reklamy. Spoločnosť Facebook ale minulý rok čelila škandálu s poskytovaním dát používateľov analytickej spoločnosti Cambridge Analytica, ktoré využila v predvolebnej prezidentskej kampani Donalda Trumpa.

O to trúfalejšie pôsobí aplikácia od tejto spoločnosti s názvom Study from Facebook, ktorá chce dospelým používateľom platiť, že Facebooku poskytnú svoje dáta.

Facebook chce používateľské dáta použiť na vylepšovanie svojich produktov. Tvrdí, že ich nezneužije na cielenú reklamu a ani nepredá tretím stranám. Nebude zbierať používateľské mena, hesla, fotky, videá alebo textové správy.

Čo chce teda zbierať?

Informácie o nainštalovaných aplikáciach, ako dlho denne ich používate, z ktorej krajiny ste, cez ako sieť sa pripájate, typ vášho zariadenia a názvy spustených aktivít v smartfóne. Zatiaľ nešpecifikovanú sumu za dáta vám bude Facebook posielať na váš PayPal účet. Z programu sa bude dať kedykoľvek vystúpiť. Study from Facebook bude zatiaľ dostupný v USA a neskôr by sa mal rozšíriť do ďalších krajín.

Verzia: 3.0.0.0.16
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.0.0.0.16
Aktuálna cena: Zdarma
Disqus Comments Loading...