Spotify čoskoro príde s vynoveným prostredím aplikácie pre Android

Aplikáciu Spotify pozná každý človek, ktorý sa aspoň trochu zaujíma o technológie. O tom, že je populárna, netreba ani diskutovať. Takú popularitu ale nie je ľahké získať a už vôbec nie je ľahké udržať si ju.

Preto musia vývojári usilovne pracovať na tom, aby mohli stále prinášať niečo nové, čo nielenže poteší stálych používateľov, ale aj priláka nových. A niečím takým je aj vynovenie celého prostredia, ktoré už čoskoro príde v podobe aktualizácie. Napísal o tom portál XDA Developers.

Jednoduchšie ovládanie jednou rukou

Veľa sa v dnešnej dobe hovorí o ovládaní jednou rukou a má to svoj dôvod. Postavte vedľa seba bežný smartfón dneška a bežný smartfón spred piatich rokov. Rozdiel vo veľkosti je markantný. A pre väčšie displeje sa smartfóny stali prakticky neovládateľnými jednou rukou. Iba ak sa prispôsobí aplikácia.

Také niečo sa chystá urobiť aj Spotify. Aj preto predstavilo novú lištu s tromi tlačidlami: Like, Stiahnuť a Viac možností. Dôležité je, že táto lišta sa bude prispôsobovať každému smartfónu podľa jeho veľkosti. A to tak, aby sa dal lepšie ovládať jednou rukou.

Živšie prostredie vďaka obrázkom albumov

Ďalšou novinkou je to, že v zozname skladieb sa pri skladbe vždy bude zobrazovať aj obrázok z obalu každého albumu. To by mali mierne oživiť prostredie aplikácie a možno bude pre niekoho jednoduchšie nájsť svoje obľúbené skladby v nekonečných playlistoch.

Posledná estetická zmena, ktorou sa Spotify pochválilo, je nové tlačidlo náhodného prehrávania. Uvidíme, ako sa nové zmeny uchytia a či sa im podarí prilákať nových používateľov. Podľa svoj tímu vývojárov budú tieto zmeny “už čoskoro” dostupné pre Android a iOS.

Developer: Spotify AB
Price: Free

Náš tip
Spotify začne zobrazovať plné texty skladieb synchronizovane so zvukom
Disqus Comments Loading...