Zaujímavá kombinácia. Samsung má displeje, ktoré sa skladajú aj rolujú

Samsung Flex Hybrid OLED displej | Zdroj): GSMArena.com

Tak ako na minuloročných veľtrhoch CES v Las Vegas aj tento rok spoločnosť Samsung ukázala prototypy nových ohybných displejov pre nielen smartfóny.  Asi najzaujímavejším je Flex Hybrid OLED displej, ktorý sa dá zložiť z jednej strany a vysunúť na druhú, čím sa zmení veľkosť a aj pomer strán. Informáciu priniesol portál GSMArena.

12-palcový tablet, ktorý schováte do vrecka

Napriek tomu, že displej má v zloženom stave kompaktnú uhlopriečku 4,2 palcov, tak sa dá rozložiť na 10,5-palcový displej s pomerom strán 4:3. Už taký displej je vhodný aj pre produktívnu činnosť, ale aj potom z neho môžete vysunúť pravú stranu a vytvoriť tak 12,4-palcový displej s pomerom strán 16:10. Taká veľkosť a pomer strán je potom vhodná na zábavu alebo tvorbu obsahu.

Samsung Flex Hybrid OLED displej | Zdroj): GSMArena.com

Tieto ďalšie dva palce obrazovky sa pri vysunutí rozvinú spod pravej strany zariadenia, súdiac podľa extra hrúbky na tejto strane displeja. Kombinovaná technológia by mohla umožniť nosiť 12,4-palcový OLED tablet s pomerom strán 16:10 vo vrecku bundy. Ideálne riešenie pre prácu na cestách. A to najmä vzhľadom na potenciálne vynikajúcu kvalitu obrazu, ktorú ponúka technológia displeja OLED.

Samsung Galaxy Z Fold4 je v súčasnosti najlepším skladacím smartfónom na trhu | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Pamätníci si možno spomínajú, že konkurenčná spoločnosť Xiaomi predstavilo skladaciu, rolovateľnú obrazovku už v roku 2021. Nikdy však neukázalo funkčný prototyp. Spoločnosť Samsung je aj preto v segmente skladacích zariadení s ohybnými displejmi popredu pred konkurenciou. Momentálne tento trh ovládajú jej smartfóny Samsung Galaxy Z Fold4 a Z Flip4.

Samsung má na CES 2023 v rukáve aj ďalšie displeje

Na veľtrhu CES 2023 v Las Vegas budú mať premiéru aj dva ďalšie displeje Samsungu. Flex Slidable Solo sa vysunutím z jednej zo strán rozšíri zo 14-palcového OLED panelu na širší 17,3-palcový displej. Flex Slidable Duet OLED sa zase rozšíri z dvoch strán, aby sa dosiahla rovnaká konverzia. Oba displeji boli už predtým poodhalené na septembrovom podujatí Intel Innovation 2022.

Náš tip
Android 12L: Aké inovácie prináša a pre koho je určený?
Disqus Comments Loading...