Samsung tvrdí, že dizajn Galaxy Fold je lepší než Huawei Mate X

Rok 2019 je rokom príchodu ohybných smartfónov. Spoločnosť Samsung predstavila 20. februára svoj prvý ohybný smartfón Samsung Galaxy Fold, ktorý priniesol až dva displeje. Jeden vonkajší 4,6 palcový a vnútorný ohybný 7,3 palcový. Len o 4 dni neskôr bol na veľtrhu MWC 2019 v Barcelone predstavený Huawei Mate X, ktorý sa pýši až 8 palcovým ohybným displejom. Jeho mechanizmus zatvárania je opačný a displej je aj po zatvorení používateľovi k dispozícii. Huawei vtedy tvrdil, že konkurencia od Samsungu je ťažká a nemá dobrý dizajn. Samsung sa teraz rozhodol zareagovať.

Viceprezident Samsungu Eui-suk Chang pre Australian Financial Review povedal:

Ich zariadenie môžete na ulici zatvoriť, ale displej je tým pádom na vonkajšej strane a nechránený. Môže dochádzať k nechceným dotykom, spusteniu aplikácií alebo volaniu. Displej je tiež viac náchylný na poškodenie.

Samsung má na jednej stranu pravdu o nechránenom displeji Huawei Mate X, ale jeho dizajn oslovuje ľudí viac než dizajn Samsungu Galaxy Fold. Používateľ má k dispozícii väčší 8 palcový displej bez výrezu, rovnako tak väčší displej pri zavretom stave. Galaxy Fold sa môže opierať o selfie kameru pri otvorenom stave. Vonkajší 4,6 palcový displej Galaxy Fold s obrovskými rámčekmi ale nepôsobí na zákazníka najlepšie, rovnako tak hrúbka 18 milimetrov oproti 11 milimetrom v Mate X. A ktoré je zariadenie sa páči viac vám? Hlasujte v našej ankete a dajte nám vedieť v komentároch pod článkom.

 Loading ...

Náš tip
Ako budú vyzerať ochranné púzdra pre Samsung Galaxy Fold?

Náš tip
Bližší pohľad na skladací Samsung Galaxy Fold v novom videu
Disqus Comments Loading...