Samsung pridáva automatickú reguláciu podsvietenia lacným modelom bez svetelného senzoru

Juhokórejský gigant Samsung pred časom spustil beta program Android 9.0 Pie pre viacero svojich top modelov. Nie je to len rad Galaxy Note, Galaxy S a Galaxy A, ktorú Samsung ponúka. Najnižšou a najlacnejšou sériou je rad Galaxy J. Vďaka nižšej cene chýba viacero funkcií. Jednou z nich je aj svetelný senzor, ktorý u vyšších modelov automaticky reguluje podsvietenie displeja. Samsung ale teraz prináša pre tieto modely automatickú reguláciu podsvietenia. Ako je to možné bez svetelného senzoru?

Funkcia u radu Galaxy J využíva k regulácii prednú selfie kameru. Vždy, keď majiteľ smartfónu rozsvieti displej, predná selfie kamera vyfotografuje okolie a podľa analýzy intenzity svetla na fotografii upraví podsvietenie displeja. Fotografia sa následne vymaže a majiteľ smartfónu sa nemusí báť, že po pár dňoch bude mať vnútornú pamäť plnú selfie fotografií. Toto riešenie nie je úplne ideálne, pretože reguluje podsvietenie len pri zapnutí smartfónu a nie pri jeho používaní. Pre veľa ľudí to bude lepšie než nič. Nová funkcia bola zatiaľ ukázaná na smartfóne Samsun Galaxy J8. Kedy a na ktoré ďalšie modely radu J sa dostane, zatiaľ nie je známe.

Náš tip
Samsung spustil beta verziu novej nadstavby One UI pre modely Galaxy S9+ a S9
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...