Samsung investuje 7 miliárd EUR do vývoja 10 a 7 nm mobilných čipov

Kórejský výrobca elektroniky, ktorý je známy aj vo svete smartfónov, sa netají tým, že chce investovať do výroby mobilných čipov. Financie budú uvoľnené postupne s tým, že približne 2 miliardy EUR Samsung uvoľní už v tomto období. Investované budú do továrne 17 Line v Hwasung-si. Tá má v najbližších mesiacoch (do Q2/2017) dodať dodatočných 18 000 čipov vyrobených 10 nm procesom.

Zvyšok peňazí chce Samsung investovať do vývoja a výroby 7 nm procesorov a čipov. Tento rok má kvôli tomu spoločnosť vybudovať nové továrne, ktoré by mali produkovať 30 000 čipov vyrobených novou technológiou mesačne. Výroba takýchto SoC je značne drahšia, nakoľko je nutné využívať technológiu EUV (Extreme Ultra Violet). Samsung si už vraj objednal 8 EUV systémov v hodnote viac ako 205 miliónov EUR, ktoré budú použité na výrobu čipov novej generácie.

Náš tip
Samsung Galaxy S8 a S8+: Porovnanie veľkosti s vlajkovými loďami

Oznámenie o takto veľkej investícii je odpoveďou na vyhlásenie spoločnosti TSMC, ktorá sa v posledných dňoch nechala počuť o tom, že bude vyrábať 7 nm procesory pre mobilné zariadenia. Dvaja najväčší ázijskí výrobcovia mobilných procesorov tak nezanevrú na konkurenčný boj ani v tomto roku, čo však môže byť v konečnom dôsledku prospešné len pre samotného zákazníka. Ten sa totižto dočká výkonneších procesorov, ktoré budú energeticky menej náročné.

Zdroj: ETNews via AndroidAuthority, titulka: Intel

Disqus Comments Loading...