Redmi 8 dostáva aktualizáciu na Android 10

Spoločnosť Xiaomi nedávno spustila distribúciu novej verzie grafickej nadstavby MIUI 12 pre svoje smartfóny. Medzitým ale pokračuje aj s aktualizáciou svojich modelov na systém Android 10. Podľa portálu Adimorahblog teraz spustila distribúciu tohto systému pre lacný smartfón Redmi 8.

Súčasťou je aj júnová bezpečnostná záplata

Smartfón Redmi 8 prišiel na trh počas jesene minulého roku s cenovkou okolo 150 eur. Ide teda lacný model a to je asi aj dôvodom jeho oneskorenej aktualizácie. Nová aktualizácia softvéru bola spustená v Číne formou OTA a postupne by sa mala dostať aj na ďalšie trhy. Nesie označenie MIUI 11.0.1.0 QCNCNXM a jej veľkosť je až 2 GB. Vylepšuje zabezpečenie smartfónu a prináša aj júnovú bezpečnostnú záplatu systému. Hlavným vylepšením je ale nová verzia systému Android 10.

Majitelia Redmi 8 sa tak môžu tešiť na tmavý režim v celom systéme, nové navigačné gestá, vylepšenú kontrolu nad udeľovaním povolení aplikáciam alebo nové funkcie Digitálnej rovnováhy. Nový systém by tiež mohol vylepšiť už tak výbornú výdrž, ktorú má Redmi 8 vďaka batérii s kapacitou 5000 mAh. Aktualizácia sa dá nainštalovať aj manuálne, ale pretože ide o čínsku ROM, tak je k tomu u globálnej verzie smartfónu potrebný odomknutý bootloader. Odporúčame preto počkať na OTA aktualizáciu a následne sa pred jej inštaláciou uistiť, že máte batériu nabitú aspoň na 70 % jej kapacity.

Majiteľov Redmi 8 čaká ešte jedná dôležitá aktualizácia

Zaujímavosťou je, že grafická nadstavba ostáva na verzii MIUI 11. Používatelia sa tak môžu tešiť ešte na jednú aktualizáciu s nadstavbou MIUI 12. Tá prinesie napríklad nové priesvitné animácie s 3D nádychom, čo pôsobí príjemnejšie na oči. Možnosti personalizácie rozšíria dynamické Super pozadia, ktoré pri odomknutí smartfónu urobia zaujímavý zoom efekt.

Zmenou by mal prejsť aj multitasking, ktorý umožní zobraziť viacero aplikácií naraz v plávajúcich oknách podobne ako v systéme Windows. Aplikácie v oknách bude možne presúvať alebo minimalizovať do notifikácií. V aplikácii fotoaparátu pôjde preorganizovať ikonky jej funkcií podľa vôle používateľa, aby ich mal bližšie poruke. A to je len časť nových funkcií nadstavby MIUI 12.

Náš tip
Južná Kórea začína s vodičskými preukazmi v smartfónoch, pripravené je aj Česko
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...