Najlepší fotomobil, nová recenzia smartfónu či zmeny od Google | Prehľad týždňa

Zdroj: ChatGPT

Počas posledného týždňa sa vo svete technológií udialo hneď niekoľko zaujímavých vecí. Aby ste o žiadnu dôležitú informáciu neprišli, pripravili sme pre vás prehľad tých najzaujímavejších správ, ktoré prišli počas prebiehajúceho týždňa.

Spoznali sme nového víťaza ceny o najlepší fotomobil súčasnosti

Nedávno priniesol Huawei na čínsky trh novú sériu prémiových smartfónov – Huawei Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ a Pura 70 Ultra. Telefóny nahradili rad P, známy kvalitnými fotoaparátmi. Písmeno “P” vystriedal názov “Pura”, špičkové fotoaparáty ostali. Zatiaľ nie je isté, či aké modely by sa mohli objaviť aj na slovenskom trhu.

Testovali sme vlajkovú Motorolu

Nedávno priniesla Motorola na náš trh trojicu nových modelov série Edge 50, ktoré sa snažia osloviť dizajnom, výbavou a fotoaparátmi s podporou umelej inteligencie. Podrobnosti sme vám priniesli v tomto článku. Teraz sa však pozrime na kompletný test a ako v ňom smartfón obstál. Rodina Motorola Edge 50 prináša ako prvá na svete smartfóny s fotoaparátom a displejom, ktoré boli vyvinuté v spolupráci s odborníkmi na farby zo spoločnosti Pantone.

Pozreli sme sa na markantné pohyby na trhu s tabletmi

Podľa najnovších údajov analytickej agentúry Canalys sa celosvetové dodávky tabletov v prvom štvrťroku tohto roka mierne zvýšili o 1 % a dosiahli 33,7 milióna kusov. Po dlhšom čase tu konečne vidno nárast, ktorý je spôsobený oživením spotrebiteľských výdavkov, ľudia viac utrácajú a stabilizáciou globálnych ekonomík.

Google predstavil nové zmeny v zabezpečení účtu

Téma bezpečnosti a ochrany súkromia by dnes mala byť na prvom mieste. Množstvo ukradnutých dát a celých účtov, najmä na sociálnych sieťach, stále rastie a nikto z nás zrejme nechce, aby sa k jeho údajom dostali nepovolané osoby. Samozrejmosťou by mala byť zapnutá dvojfaktorová autentifikácia (2FA), kedy okrem zadania hesla potrebujete aj overenie iného typu.

Toto sú zariadenia, na ktorých by ste nemali, no môžete hrať hry

Vstup do sveta hier sa už dávno neobmedzuje len na tradičné herné konzoly a počítače. S technologickým pokrokom sa stáva hranie hier čoraz prístupnejším a kreatívnejším. Záujemcovia o hranie hier neustále hľadajú nové spôsoby, ako si užiť svoje obľúbené hry, a to aj na zariadeniach, ktoré by sme na prvý pohľad nepovažovali za herné platformy.

Disqus Comments Loading...