Poznáme dátum predstavenia EMUI 10 postaveného na Android Q

Smartfóny spoločnosti Huawei už dlhé roky využívajú upravené prostredie systému Android s označením EMUI. Momentálne je to jeho stabilná verzia 9.0.1 postavená na Androide 9.0 Pie, ale už nejakú dobu sa testuje aj verzia EMUI 10. O jej vydaní sa vzhľadom ku kauze Huawei vs USA viedli v posledných mesiacoch pochyby, ale najnovšie informácie zahraničných médií tieto obavy rozohnali. Verziu EMUI 10 postavenú na Android Q by mal podľa nich Huawei predstaviť už 9. augusta na veľtrhu IFA v Berlíne.

 

Pravdepodobne ešte nepôjde o jej finálnu verziu, pretože ani Google zatiaľ nevydal finálnu verziu systému Android Q. Momentálne je pre vývojárov dostupná jeho 5. betaverzia. Napriek tomu je to pre majiteľov smartfónov značky Huawei a Honor potešujúca správa.

EMUI 10 by v rámci aktualizácie softvéru mali určite obdržať vlajkové lode série Mate a P z posledných dvoch rokov, posledné modely série Nova a vlajkové lode značky Honor. Chystaný vlajkový model Huawei Mate 30 Pro a jeho nižšia verzia Mate 30 by mali mať EMUI 10 postavený na Android Q už pri oficiálnom predstavení. To by sa malo uskutočniť na jeseň.

Náš tip
Monako je prvým štátom sveta s plným 5G pokrytím, postaral sa o to Huawei
Disqus Comments Loading...