Túto aplikáciu by ste mali rýchlo odinštalovať, môžete prísť o peniaze

Zdroj: Pexels.com

V obchode Google Play sa nachádza veľké množstvo aplikácií. Nie všetky sú však bezpečné. Jednou takou je aj aplikácia s názvom CamScanner – Phone PDF Creator.

Náš tip
Android 10 je už tu! Finálnu verziu už nainštalujete na Pixely a Essential Phone

Pôvodne išlo o bezpečnú aplikáciu, ktorá slúžila na skenovanie dokumentov. Avšak to sa časom zmenilo a v aktuálnej verzii obsahuje škodlivý kód. Aplikácia ukazuje reklamy a snaží sa ukradnúť peniaze používateľa. Robí to tak, že ho mu núti predplatné rôznych služieb. Aplikácia bola podľa PhoneArena nainštalovaná už viac ako 100 miliónov krát.

Nezabudnite čítať recenzie

O tom, že by ste si túto aplikáciu nemali inštalovať, svedčia aj zlé hodnotenia priamo v Google Play. Tie sa podľa Kaspersky začali objavovať len v posledných mesiacoch. To svedčí o tom, že predtým bola aplikácia v poriadku.

Ak máte túto aplikáciu nainštalovanú aj vy, mali by ste ju okamžite odinštalovať. Aplikácia už bola z obchodu Google Play odstránená, no objavila sa ďalšia, veľmi podobná. Tá zatiaľ vyzerá byť v poriadku. Jej názov je CamScanner HD-Scanner, Fax a stiahnutá bola už vyše miliónkrát.

Náš tip
Ktorý výrobca sa najlepšie stará o aktualizácie svojich smartfónov?
Náš tip
Najnovší malvér “Agent Smith” nakazil už 25 miliónov telefónov a môže nakaziť aj ten váš
Disqus Comments Loading...