Pozor! Podvodníci úradujú aj na inzertnom portáli Bazoš.sk

Pexels.com + úprava redakcie

Internetové podvody sa dnes rozširujú nezadržateľne rýchlo. Existuje množstvo praktík, no všetky majú za cieľ pripraviť vás o vaše peniaze. Na podvodníkov úradujúcich na inzertnom portáli bazos.sk upozornila stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR vo svojom príspevku na Facebooku.

Podvodníci predstierajú záujem o váš inzerát na bazos.sk

Podľa informácií sa podvodníci tentokrát zamerali na používateľov inzerujúcich na portáli bazos.sk. Na úvod prejavia falošný záujem o vami predávanú vec a kontaktujú vás najčastejšie pomocou aplikácie WhatsApp. Následne vám bude zaslaný odkaz na stránku bazos.sk s jeho logom a logom Slovenskej pošty.

Zdroj: Hoaxy a podvody - Polícia SR/facebook.com
Zdroj: Hoaxy a podvody - Polícia SR/facebook.com
Zdroj: Hoaxy a podvody – Polícia SR/facebook.com

Na stránke sa od vás budú požadovať údaje z vašej karty pod zámienkou prevodu platby na účet. Druhým variantom je podobná stránka, ktorá vás informuje o tom, že kuriér, ktorý má prísť po balík, je objednaný a vám stačí už len vyplniť údaje z karty.

Hneď po tom, ako vás podvodník kontaktuje, je jasné, že nejde o skutočnú osobu. Spoznáte to predovšetkým podľa obsahu správ, ktorý je väčšinou napísaný lámavou slovenčinou. V tomto prípade vystupuje podvodník aj pod podozrivým menom. Okrem toho je podozrivú formuláciu viet vidieť aj na samotných stránkach.

Zdroj: Hoaxy a podvody – Polícia SR/facebook.com

Čo robiť, ak ste naleteli?

Ak ste podvodníkom naleteli, nemusíte hneď nariekať. Ak došlo k neoprávneným pohybom na účte v prospech podvodníkov, je možné požiadať prostredníctvom vašej banky banku príjemcu o vrátenie ukradnutej čiastky. Taktiež by ste mali túto udalosť nahlásiť polícii.

Náš tip
TikTok porušuje spotrebiteľské práva EÚ. Bola naň podaná sťažnosť
Disqus Comments Loading...