Poco F1 dostane Android Pie a v budúcnosti aj Android Q

Ošiaľ okolo bláznivého počinu spoločnosti Xiaomi už pomaly doznieva. Poco F1 vďaka svojej naozaj nízkej cene získal pozornosť technologických médií na niekoľko týždňov. Na základe dobrých ohlasov vedenie rozhodlo, že bude svoj vydarený projekt podporovať aj v oblasti softvéru.

Android 9.0 si bude musieť porozumieť s nadstavbou MIUI 10

Okrem nekompromisného hardvéru tvorí Poco F1 aj softvér. Ten je naozaj pestrý. Kombinácia čistého Androidu a nadstavby MIUI 9.6 je zabalená do niečoho, čo Xiaomi nazvalo Poco Launcher. Ten si navyše môžete stiahnuť aj vy, a to pomocou nášho widgetu priamo z Obchodu Play.

Verzia: 2.6.0.6
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.6.0.6
Aktuálna cena: Zdarma

Xiaomi všetkým prisľúbilo, že Poco dostane aktualizáciu na MIUI 10. Smartfón však stále beží na Androide Oreo. Ak dostane novú nadstavbu skôr ako nový OS, bude si to vyžadovať aktualizáciu navyše. Uvidíme, ako sa s týmto problémom čínsky gigant vysporiada.

Poco F1 dostane update na Android 9.0 a MIUI 10

Prísľub priamo od hlavy značky

Jai Mani je ako hlava celej značky pomerne aktívny aj na sociálnych sietí. Stal sa tak aj ich nepísaným správcom. Jeho aktivita na Twitteri má za výsledok dobrú spätnú väzbu na požiadavky používateľov. Nedávno jeden z nich naozaj napísal, že Poco si zaslúži aspoň dve aktualizácie, “pretože milujeme Poco”.

Na to sám Jai reagoval tým, že “budeme pracovať minimálne na P a Q”. To znamená, že Android Pie sa na Poco F1 dostane už čoskoro. A keď bude budúci rok predstavený Android Q (ak sa tak ešte vôbec bude volať), majitelia tohto “zabijaka zabijakov vlajkových lodí” ho skôr či neskôr obsiahnu.

Ďalšie články k téme:

Náš tip
Tajomstvo nízkej ceny Poco F1 odhalené? Prešiel si testom odolnosti

Náš tip
Stiahnite si launcher a pozadia z novinky Xiaomi Poco F1
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...