ORANGE Android Roka 2015: Predstavujeme kategóriu Android príslušenstvo

Naša už tradičná koncoročná súťaž ORANGE Android Roka 2015 vám umožňuje hlasovať za vaše najobľúbenejšie zariadenia za posledný rok, pričom súťažíte o veľmi zaujímavé ceny. Jednou z kategórií, kde je víťaz skutočne nepredvídateľný, je Android príslušenstvo. Poďme sa preto pozrieť na to, čo nám rok 2015 priniesol v tomto smere.

Kategória Android príslušenstvo

Jednu vec si kupujete častejšie než Android smartfón a teraz nemyslíme na aplikácie. Áno správne, je to príslušenstvo k smartfónu či tabletu. Rôzne doplnky a Hi-Tech hračky rozširujú nielen funkcie a vlastnosti telefónu, a preto sme sa ich aj tento rok zaradili do ankety.

Hlasuje sa v šiestich kategóriách

ASUS ZenFone 2 – ochranné puzdro

Vlajková loď spoločnosti ASUS pre tento rok si zaslúžila obdiv množstva fanúšikov. Niet sa čomu čudovať – ide o veľmi zaujímavé zariadenie so skvelým pomerom cena/výkon. Aby ste si mohli výhody tohto smartfónu užívať čo najdlhšie, budete potrebovať aj dobré puzdro. Riešenie pre vás má aj samotný výrobca telefónu, ktorý k nemu ponúka odolné puzdro so špeciálnym oknom náhľadu. Vďaka nemu môžete vidieť základné informácie o zariadení aj bez toho, aby ste puzdro otvorili, čo môže výrazne uľahčiť manipuláciu so smartfónom. Okrem toho vám ho aj veľmi dobre ochráni, čo nikdy nie je na škodu.

Creative Roar 2

Reproduktor Creative Roar patril medzi naše najobľúbenejšie bluetooth reproduktory minulého roku a preto sme boli zvedaví, čo si spoločnosť prichystala tento rok. Druhá generácia reproduktoru priamo nadväzuje na svojho predchodcu a ešte ho vylepšuje. Napriek malým rozmerom ponúka reproduktor impozantný zvuk, ktorým oživíte nejednu párty. Okrem toho sa reproduktor jednoducho spojí s vašim telefónom či tabletom a ponúkne aj dobrú výdrž na jedno nabitie batérie. Stále tak platí, že ide o jeden z najlepších bluetooth reproduktorov na trhu a Creative nás ani tento rok nesklamal.

Google Cardboard

Odpoveď Google na zariadenia s virtuálnou realitou na seba nenechala dlho čakať. Google Cardboard je jednoduché a najmä extrémne dostupné zariadenie vyrobené z kartónu, ktoré vlastne ponúka iba formu a tvar okuliarov. To ale stačí na to, aby ste si mohli virtuálnu realitu užiť naplno aj so svojim smartfónom. Výhodou je v tomto prípade dobrá podpora vývojárov a aj samotnej spoločnosti Google, ktorá prináša pre Cardboard stále viac nových funkcií a najmä nového obsahu, ktorý v tejto kategórii ešte stále chýba. Google ale robí všetko pre to, aby to zmenil a práve Cardboard je tým zariadením, ktoré je dostupné už aj dnes a umožní vám nahliadnuť do skutočnej virtuálnej reality.

HTC DotView

Svoje špeciálne puzdro pre vlajkové lode predstavila spoločnosť HTC už vlani, no nová generácia pre vlajkovú loď HTC One M9 ponúka vylepšené a nové funkcie. Stále však platí, že ide o užitočný kúsok príslušenstva, ktorý vám ponúkne náhľad na niektoré funkcie telefónu prostredníctvom sieťovanej prednej strany krytu. Ide tak o veľmi štýlový doplnok, ktorý zaujme aj svojou originalitou, ale aj užitočnosťou. Ak ste majiteľom vlajkovej lode od HTC, puzdro DotView by vo vašej výbave nemalo chýbať.

Huawei TalkBand B2

Spoločnosť Huawei ukázala zaujímavý pohľad na moderné nositeľné inteligentné zariadenia. Huawei TalkBand B2 je inteligentným náramkom a bluetooth slúchadlom v jednom. Umožňuje vám sledovať všetky vaše fitness aktivity, ako aj kvalitu spánku a môžete čerpať všetky výhody klasického inteligentného náramku. Po odobratí technologickej časti z náramku ale dostanete plnohodnotné bluetooth slúchadlo, vďaka čomu máte takto k dispozícii dve zariadenia v jednom.

Jabra Coach Sport

Slúchadlá Jabra Coach Sport sú zaujímavým zariadením, ktoré kombinuje klasické športové bluetooth slúchadlá do uší a fitness trénera. Nájdete tu vyše 40 rôznych audio pokynov k tréningu, ktorými sa môžete inšpirovať. Okrem toho zariadenie ponúka aj funkcie sledovania pohybu v prípade, ak sa rozhodnete si ísť zabehať. Samozrejmosťou je aj párovanie s vašim mobilným zariadením prostredníctvom NFC a využívanie slúchadiel na tradičné prehrávanie hudby. Celkovo tak ide o unikátny produkt, ktorý môže byť aj ideálnym vianočným darčekom.

Samsung podložka pre bezdrôtové nabíjanie

Bezdrôtové nabíjanie sa postupne stáva tradičnou výbavou moderných smartfónov a hoci stále nejde o dokonalú technológiu, výrobcovia sa ju snažia zdokonaliť. Najviac snahy v tomto smere prejavila spoločnosť Samsung, ktorá výrazne zvýšila rýchlosť bezdrôtového nabíjania svojich nových tabletofónov v kombinácii s touto špeciálnou podložkou. Hoci nejde o rýchlosť, ktorú je možné dosiahnuť pri použití moderných technológií pri nabíjaní káblom, ide o oveľa akceptovateľnejšie hodnoty a takéto nabíjanie vás bude obmedzovať oveľa menej, akú pri súčasných podložkách s bezdrôtovým nabíjaním.

SmartBand Talk SWR30

SmartBand Talk SWR30 od spoločnosti Sony je kombináciou inteligentného fitness náramku a nástroja pre zobrazovanie notifikácií. Ide o šikovné zariadenie s energeticky šetrným e-ink displejom, ktoré vám tiež umožní telefonovať prostredníctvom vstaveného reproduktoru a mikrofónu. Poteší tiež odolnosť voči vode vďaka certifikátu IP68. Spomínaný e-ink displej sa zasa postará o niekoľkodňovú výdrž a samozrejmosťou už sú aj všetky štandardy pre sledovanie fitness aktivít, s ktorými môžete podrobnejšie pracovať v mobilnej aplikácii LifeLog.

Xiaomi Piston 3

Posledným zariadením v kategórii Android príslušenstvo sú slúchadlá Xiaomi Piston 3. Ide o novú generáciu štuplíkových slúchadiel od čínskeho výrobcu, ktoré prinášajú zaujímavé vylepšenia a znovu ponúkajú skvelý pomer cena/výkon. Slúchadlá majú prepracovaný tvar a luxusné hliníkové spracovanie. Vylepšená bola aj kvalita reprodukcie, ktorou výrazne vyčnievajú z radu oproti slúchadlám iných výrobcov smartfónu. Ak ešte nemáte žiadne skúsenosti s touto rastúcou čínskou značkou, možno práve tieto slúchadlá sú skvelou príležitosťou s tým niečo spraviť.

Disqus Comments Loading...