Testujeme špičkový OPPO Find X5 Pro za 1269 eur. Má sa konkurencia obávať? | Pýtajte sa

Keramická zadná strana | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Dočkali sme sa a vlajkový smartfón OPPO Find X5 Pro je už aj na Slovensku. Momentálne sa exkluzívne predáva u operátora Orange za odporúčanú cenu 1269 eur, čo z neho robí jeden z najdrahších smartfónov na trhu. Avšak výbava tomu naozaj zodpovedá, ide aj o jeden z najvybavenejších modelov. Má šancu uspieť v konkurencii typu Samsung Galaxy S22 Ultra, Apple iPhone 13 Pro Max či Sony Xperia 1 III?

OPPO Find X5 Pro je poriadne drahý stroj

Redakcia MôjAndroid.sk sa zúčastnila aj jeho oficiálneho predstavenia pre európske trhy, ktoré sa konalo v Prahe. Mimochodom, v Českej republike sa novinka nepredáva a pravdepodobne ani nebude.

OPPO Find X5 Pro | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Táto novinka sa môže pochváliť hneď niekoľkými zaujímavými vlastnosťami. Telo zariadenia je vyrobený z kvalitných materiálov. Displej je krytý sklom Corning Gorilla Glass Victus, rám je hliníkový a zadná časť dokonca keramická, takže je ešte odolnejšia voči škrabancom. Oblasť fotoaparátu je zvládnutá excelentne. Páčiť sa to síce každému nemusí, no je maximálne praktická na údržbu.

Maximálny výkon a špičkový displej

Špičková je aj ďalšia výbava. O výkon sa stará procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 v kombinácii s 12 GB RAM a 256 GB úložiskom. Toto je vlastne jediný pamäťový variant, ktorá sa dostal na náš trh. Slot na pamäťové karty chýba.

OPPO Find X5 Pro – displej | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Potešia veľmi hlasné stereo reproduktory a displej je doslova pýchou tohto smartfónu. Ide o AMOLED LTPO2 panel, ktorý vie obnovovaciu frekvenciu meniť v rozmedzí od 1 do 120 Hz. Má rozlíšenie 3216 x 1440 pixelov, maximálny jas 1300 nitov (konkurencia je v tomto ešte ďalej) a podporu HDR10+.

Najväčším konkurentom bude Samsung Galaxy S22 Ultra | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Vylepšený bol haptický motorček, ktorého správanie je dokonca možné používateľsky upraviť. Tlačidlá po bokoch zariadenia sú skvelé a pracuje sa s nimi výborne. Jediným nedostatkom je ich umiestnenie, keďže sú presne oproti sebe.

Najnovší Android a skvelý fotoaparát

Samozrejmosťou je najnovší Android 12 s nadstavbou ColorOS 12.1, ktorá je vydarená, ponúka široké možnosti nastavenia a je výborne odladená. Fotoaparát ponúka 50-megapixelový hlavný snímač s vylepšenou stabilizáciou obrazu. Poteší aj 50-megapixelový ultra-širokouhlý objektív s uhlom záberu 110 stupňov. Čo ale nepoteší, je teleobjektív, ktorý ponúka optické priblíženie len na úrovni 2x. Fotoaparáty sa samozrejme pýšia spoluprácou so značkou Hasselblad.

OPPO Find X5 Pro – fotoaparát | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Batéria dostala kapacitu 5000 mAh, čo je štandard na poli vlajkových lodí. Čo ale až takým štandardom nie je, je nabíjanie s výkonom až 80 W. Nabíjačka v balení nechýba, rovnako nechýba ani podarený ochranný obal. Aby som nezabudol, k dispozícii je aj 50 W bezdrôtové nabíjanie, no len so špeciálnou bezdrôtovou nabíjačkou.

Testujeme OPPO Find X5 Pro, pýtajte sa

My sme si už nový OPPO Find X5 Pro rozbaili a pustili sa do jeho testovania. Ak je niečo konkrétne, čo vás zaujíma, opýtajte sa priamo v komentároch pod týmto článkom. My sa na vaše otázky budeme snažiť odpovedať buď priamo v komentároch alebo v recenzii, ktorú pripravujeme.

Náš tip
Škodí batériám smartfónov extrémne rýchle nabíjanie? Mýty a fakty o nabíjaní
Disqus Comments Loading...