Reaguje váš smartfón slabšie na dotyky? Skúste zmeniť toto nastavenie

Je veľmi pravdepodobné, že viacerí využívate nejakú formu ochrany na displej. Či už ide o fóliu alebo temperované sklo, platí, že ak ide o menej kvalitný produkt, môže spôsobiť oneskorenie displeja v reagovaní na dotyky od používateľa. Existuje pritom veľmi jednoduchý spôsob, ako to zmeniť. Inšpiráciu na článok nám dal webový portál SamMobile.

Ochrana displeja môže spôsobiť problémy s jeho reakciami. Zvýšte citlivosť na dotyky

Toto nastavenie je dostupné na všetkých smartfónoch značky Samsung. Máme k dispozícii ešte Google Pixel 6 Pro, na ktorom je postup hľadania tejto možnosti rovnaký, ako v prípade Samsung zariadení. Spomenieme však fakt, že nami práve testované OPPO Find X5 Pro a jeho ColorOS týmto nastavením napríklad nedisponuje. Záleží veľmi teda od výrobcu, respektíve používateľskej nadstavby. Pre povolenie zvýšenia citlivosti obrazovky prejdite do nastavení vášho mobilného telefónu.

Zvýšenie citlivosti displeja na dotyky na smartfóne Google Pixel 6 Pro | Zdroj: Tomáš Kanálik
Zvýšenie citlivosti displeja na dotyky na smartfóne Google Pixel 6 Pro | Zdroj: Tomáš Kanálik

V sekcii “Obrazovka”, “Displej” alebo “Zobrazenie” nájdite prepínač “Zvýšiť citlivosť obrazovky”. Vďaka tejto funkcii bude displej viac reagovať na akýkoľvek zdroj dotyku, takže ochrana vašej obrazovky už nemusí robiť zbytočné problémy. Táto možnosť však môže na druhú stranu zvýšiť citlivosť aj na nechcené dotyky. Ak ale vlastníte zariadenie s rovným displejom, nepovažovali by sme to za problém.

Nižšie v diskusii nám dajte vedieť, či ste niekedy už manuálne zvyšovali citlivosť obrazovky takýmto nastavením. Ak áno, tak prečo? Pomohlo vám to v samotnom závere?

Náš tip
Pixel 7 Pro používal tri týždne a zrejme si to ani neuvedomil. Googlu unikol prototyp
Disqus Comments Loading...